Clipul TIFF 2009 parodiaza pelicula Brokeback Mountain

Clipul oficial al celei de a opta ediţii a Festivalului de Film Transilvania (TIFF) parodiază pelicula Brokeback Mountain, în rolurile principale afându-se actorii Andi Vasluianu şi Toma Cuzin, care interpretează doi ciobani, transmite corespondentul NewsIn.

Brokeback Montain, regizat de Ang Lee – care a câştigat cu acest film premiul Oscar pentru regie în 2005 – este povestea a doi cowboy, interpretaţi de Jake Gyllenhaal şi Heath Ledger care se îndrăgostesc. În clipul TIFF 2009, cei doi actori români interpretează ciobani care îşi îngrijesc oile în Masivul Bucegi, fiind filmaţi în timpul unor scene pline de tandreţe, la final Vasluianu fiind întrebat de Cuzin: „Iar te-ai uitat la filmul ăla?”.

Citeste si:  Dreptul la credite pentru persoanele cu handicap

Preşedintele TIFF, Tudor Giurgiu, a declarat, joi, că organizatorii au oscilat între o parodie a Titanicului sau a filmului Brokeback Mountain. „La noi în echipă discuţiile sunt democratice şi am zic să decât să mergem pe o variantă foarte pastorală, dar deloc comică, cu doi ţărani pe o plută, pe râul Bistriţa şi el parodiindu-l pe Leonardo di Caprio, voturile din echipă au mers mai mult spre a doua idee, ni s-a părut mult mai comică, mai simpatică şi aici am ajuns”, a afirmat Giurgiu, adăugând că şi afişele TIFF, care încă nu au fost finalizate, vor parodia afişele de la Brokeback Mountain, „pe dos, tot pe o notă ironică, comică”.

Citeste si:  Despre Gogol, o egreta si excremente

Giurgiu a spus că, începând cu cea de a zecea ediţie, festivalul va evita să mai parodieze filme de Hollywood, pentru a-şi face reclamă. „Cred că e penultimul an în care vom merge pe această idee, pe demitizarea unui clişeu de Hollywood şi a unui film american. Anul viitor e ediţia a noua, probabil vom face o licitaţie publică de subiecte şi de filme care ar vrea să fie luate în considerare pentru a ne întoarce pe dos. De la ediţia a zecea ne-am gândit că este un drum pe care deja l-am bătut şi, probabil, o să îl batem de nouă ori la rând, va trebui să ne gândim la un alt concept şi aici probabil vom veni cu o altă direcţie, mai altfel, mai nouă, mai surprinzătoare”, a afirmat Giurgiu.

Citeste si:  Horoscopul lunii aprilie

PreÅŸedintele TIFF a spus, legat de clipul ediÅ£iei din 2009, că nu crede că va stârni controverse. „Atâta timp cât e ironic ÅŸi ia în derâdere un cliÅŸeu hollywoodian, nu văd nicio problemă”, a spus el.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.