Citeste ARTA 007 – colectia adevaratului cinefil!

Editura IBU Publishing lanseaza ARTA 007, o noua colectie dedicata celei mai tinere dintre artele omologate: filmul. ARTA 007 se adreseaza atat cinefililor inveterati si cineastilor experimentati, cat si neofitilor. Celor pentru care arta cinematografica este un mod de viata, dar si celor care de-abia deschid ochii in magica lume de celuloid.

Colectia debuteaza cu „Filmul pentru toti”, o serie de popularizare, accesibila tuturor categoriilor de cititori. Primele doua titluri aparute sunt Noul Val Francez, de Michel Marie si Filmul japonez, de Max Tessier.

Citeste si:  Gandeste-te la tine cu simpatie si respect

Noul Val Francez: O scoala artistica este un volum semnat de cunoscutul critic, istoric si profesor de cinema francez Michel Marie. Autorul abordeaza documentat productia si distributia filmelor Noului Val Francez, oferind mereu exemple relevante. De asemenea, Michel Marie prezinta detaliat practica tehnica si estetica miscarii, precum si ecoul international al Noului Val si influenta sa asupra cinematografiei contemporane.
Noul Val Francez, Michel Marie, Editura IBU Publishing, Colectia ARTA 007, Seria „Filmul pentru toti”, traducere din limba franceza de Laurentiu Dulman, prefata de Magda Mihailescu, 272 p., 19 lei

Citeste si:  Trei dintre membrii trupei Led Zeppelin se reunesc pentru un nou material discografic

Filmul japonez, reputatul specialist in domeniu Max Tessier parcurge istoria cinematografiei japoneze de-a lungul a mai bine de un secol de existenta, de la radacinile legate de traditionalul teatru kabuki si pana astazi. Mari cineasti ai lumii, precum Akira Kurosawa, Kenji Mizoguchi, Yasujiro Ozu si Mikio Naruse, beneficiaza de capitole separate. Cartea este un adevarat tur de forta prin istoria filmului japonez.
Filmul japonez, Max Tessier, Editura IBU Publishing, Colectia ARTA 007, Seria „Filmul pentru toti”, traducere din limba franceza de Magdalena Stanciu, prefata de Cristina Corciovescu, 224 p., 18 lei

Citeste si:  Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra revin la Bucuresti, pe 10 decembrie

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.