Chris de Burgh la Teheran

Solistul Chris de Burgh va susţine un concert la Teheran, în luna noiembrie, alături de o trupă iraniană cu care a înregistrat deja o piesă, primul eveniment muzical al unui artist occidental ce are loc în Iran în ultimii 30 de ani, relatează Reuters.

De Burgh, care are o afinitate cu Iranul, Å£ară pe care a vizitat-o pentru prima dată în mai, a spus că spera ca autorităţile să îi permită să susÅ£ină concertul. CântăreÅ£ul de origine irlandeză va urca pe scenă cu trupa iraniană Arian, cu care a înregistrat în mai piesa „A Light for Eternity”.

Citeste si:  Stopul cardiac care l-a ucis pe Michael Jackson ar fi fost provocat de o injectie cu un analgezic

„Concertul este programat pentru ultima săptămână a lunii noiembrie pe Stadionul Azadi din Teheran, cu o capacitate de 12.000 de locuri”, a spus Majid Roqani, directorul de relaÅ£ii publice al companiei organizatoare Taraneh Sharqi.

Acest concert reprezintă o premieră de la revoluţia din 1979, fiind prima dată când o trupă iraniană cântă alături de un artist occidental în interiorul Republicii Islamice.

Citeste si:  Las Vegas, capitala mondiala a distractiei

Piesele pop din Occident cu versuri sunt interzise de autorităţile iraniene, deşi posturile de radio din ţară dau din când în când versiuni instrumentale. Trupele pop din Iran spun că melodiile şi versurile lor sunt verificate înainte de a putea fi oficial comercializate.

Versiuni pirat ale albumelor şi pieselor din Vest, realizate de grupuri iraniene undergound, circulă pe piaţa neagră.

Citeste si:  Cum ne adaptam schimbarilor

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.