Ceramica traditionala din Romania – Lansare de carte la Muzeul National al Taranului Roman

Joi, 28 februarie 2013, ora 11, la libraria Carturesti din incinta Muzeului Taranului, va avea loc lansarea cartii Ceramica traditionala din Romania, autor Georgeta Rosu.

Olarii, olaria si zestrea patrimoniala a Muzeului National al Taranului Roman sunt „personajele“ acestei lucrari care marturisesc despre perseverenta unei institutii muzeale de elita si a unui muzeograf consecvent in a face cunoscut tezaurul national.

Citeste si:  Vino la BizCamp 2009, Tabara de Business a primaverii!

Cartea este tiparita de Editura Alcor si este publicata in colectia „Comori de Arta“.

In aceasta serie autoarea a mai publicat Ulcioare de nunta (1997 si 2000), Cahle (2001, in colaborare cu Ion Blajan); Masti, Masks, Masques (2002, in colaborare cu Irina Nicolau si Magda Andreescu); Icoane (2009) si Costumul traditional din Romania (2011).

Citeste si:  Cariere de viitor

Bogatia si diversitatea patrimoniului ceramic din colectia Muzeului National al Taranului Roman sunt pe deplin ilustrate in paginile lucrarii (aparuta in conditii grafice de exceptie), in cele aproape 250 de imagini fiind evidentiata o civilizatie a lutului la comunitatile de pe teritoriul tarii noastre al carei inceput dateaza din zorii istoriei si continua si azi.

Citeste si:  Spune-mi ce zodie e el ca sa-ti spun ce il excita!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.