fbpx

Cele mai fotografiate locuri din lume

Nu poti sa spui ca ai fost in vacanta daca nu te lauzi cu pozele facute. Si ce modalitate mai buna de a te lauda decat incarcarea fotografiilor pe un site de profil? Flickr este poate cel mai accesat astfel de site in intreaga lume, iar pozele din vacanta sunt printre cele mai admirate si mai numeroase dintre cele incarcate de utilizatori.

Nu este de mirare ca Flickr a fost platforma de photo-sharing aleasa pentru a stabili care sunt cele mai fotografiate monumente si orase ale lumii. Ideea le-a venit oamenilor de stiinta de la universitatea Cornell, care au folosit un super-computer menit sa scaneze pozele de pe Flickr si tag-ul geografic asociat.

apple
apple
Magazinul propriu-zis se afla la subsol. Deasupra solului nu este decat intrarea, un cub de sticla, asezat chiar in fata cladirii General Motors. Printre pasionatii de gadget-uri, uriasul cub de sticla cu logo-ul Apple in interior a devenit un simbol al New York-ului.

Citeste si:  Oras maur, cu ski si vreme de primavara in miezul iernii: Granada

Unele descoperiri au fost uimitoare. S-a constatat ca magazinul Apple de pe Fifth Avenue, New York este mai fotografiat decat monumente faimoase precum catedrala Sf. Paul din Londra, Reichstag din Berlin sau Monumentul Washington din SUA. Magazinul, deschis in mai 2006, este cel mai mare si mai faimos dintre magazinele Apple si loc de „pelerinaj” pentru cei care cred in tehnologie mai presus de toate. Cubul urias cu logo-ul Apple inauntru este al cincilea cel mai fotografiat loc din new York, dupa Empire State Building, Times Square si Grand Central Station.

NY
New York-ul este pe primul loc in topul preferintelor celor care incarca poze pe Flickr. Intr-adevar, este si unul dintre cele mai vizitate orase ale lumii. Simbolul cel mai adesea asociat cu acest oras este zgarie-norul. New York-ul nu este doar un centru de afaceri, ci si un al distractiei, faimos pentru cluburile si viata de noapte. Si viata culturala este la fel de bogata, New York-ul fiind punctul de plecare al multor miscari culturale.

Citeste si:  Fii increzatoare

Dar s-au facut si alte descoperiri mai previzibile. Cel mai fotografiat oras din lume este New York, urmat de Londra, San Francisco, Paris, Los Angeles, Chicago, Washington, Seattle, Roma si Amsterdam. Se pare ca turistii prefera Statele Unite in detrimentul Europei, sase dintre orasele din top ten fiind americane.

Paris
Nu este de mirare ca Parisul se afla printre cele mai fotografiate orase ale lumii. Ajunge sa ne gandim la miile de cupluri de indragostiti care aleg sa-si petreaca vacantele aici. Pe langa aerul boem si romantic pe care il degaja, capitala Frantei merita vizitata pentru istoria sa indelungata, arhitectura impresionanta si bogata viata culturala. Punctele de atractie ale Parisului sunt printre cele mai cunoscute din lume, dovada ca Turnul Eiffel este primul in topul preferintelor, urmat indeaproape de catedrala Notre Dame.

Citeste si:  Unora le displace Sarah

Totusi, cele mai fotografiate puncte de atractie apartin Europei. Este vorba de (in aceasta ordine): Turnul Eiffel din Paris, Trafalgar Square, Tate Modern, Big Ben, toate din Londra, Notre Dame (Paris), London Eye (Londra) si Empire State Building din New York.

NY
Trafalgar Square, al doilea punct de atractie in preferintele utilizatorilor de Flickr, este locul de intalnire al turistilor care viziteaza Londra. Vegheata de la inaltime de statuia amiralului Nelson, Trafalgar Square a devenit unul dintre cele mai importante puncte pe harta Londrei, fiind preferata altora mult mai cunoscute precum Big Ben sau London Eye.

2 Comentarii
  1. Am trait cativa ani in Germania si acolo am vazut la TV ideea cuiva din Berlin de a face o firma de turism pt \”animale de stofa\”.
    Nu e deloc o gluma sau un banc prost, chiar exista asa ceva. Sunt multi oameni care sau atasat de animale de plush. Daca ai o asemenea pasiune, nu-i nici o rusine, iti trimiti odorul in excursie (intr-un colet) si e plimbat si pozat singur si impreuna cu noii lui prieteni (alte animalute de stofa) in fata obiectivelor turistice din zona. Dupa incheierea sejurului odorul ti-e inapoiat tot prin colet inpreuna cu suvenirurile. Si firma duduie.
    Daca se poate \”asa ceva\” de ce sa nu se poata si altfel adica cei interesati trimit poze digitale cu ei in diferite ipostaze sau secvente filmate, care sa poata fi montate cu material filmat in zona turistica dorita. Si pt. ca turism inseamna si mancare \”exotica\” s-ar putea livra (la cerere) produse ambalate corespunzator, la fel si tot felul de alte suveniruri ca carti de vizita, prosoape, tacamuri si ce se mai \”volatilizeaza\” de obicei.
    Ar fi si o idee originala de turism nu credeti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.