Ceaiul Mate, un stil de viata si un plus de sanatate

Cultura sud-americana reprezinta un amestec unic de traditii si simboluri bine cunoscute in intreaga lume. Una dintre aceste traditii este cea a servirii Ceaiului Mate, o infuzie preparata dintr-o planta numita yerba mate.

Modelele de preparare ale acestui tip de ceai difera de la o regiune la alta, insa toate au in comun cana gourda in care se toarna apa fierbinte de 70-80 de grade peste frunzele de yerba mate. Cana se acopera si se agita cu susul in jos. Dupa aceea, se agita pe orizontala pana când din frunzele de yerba mate se desprind cele mai fine particule. El trebuie lasat câteva minute sa infuzeze, pentru a fi baut apoi cu ajutorul paiului bombilla. Se va evita astfel, sorbirea prafului ramas din frunzele zdrobite.

Citeste si:  Trendurile in hairstyle la Congresul Intercoiffure 2007

Desi Ceaiul Mate are un gust usor amarui, el are numeroase virtuti pentru sanatate. Cel mai cunoscut este acela al prevenirii obezitatii, lucru care l-a consacrat in lumea dietelor datorita continutului bogat in teina. Cunoscuta si sub numele de „quechua mathi”, licoarea stimuleaza metabolismul si arderea grasimilor, elimina apa in surplus din organism si inhiba foamea.

Citeste si:  Unde mergem diseara? 19-22 mai

Mare atentie, insa, acest tip de ceai nu este recomandat persoanelor hipertensive, cardiace, anxioase, care sufera de insomnii, ulcere gastrice sau duodenale. De asemenea, nu este indicat consumul lui seara, deoarece poate provoca insomnii.

Puteti degusta Ceaiul Mate in atmosfera specific sud-americana din cadrul celei de-a patra zi a Tea&Coffee Festival. Singurul festival din România dedicat ceaiului si cafelei va avea loc in saptamana 6-12 septembrie 2010, la Palatul Sutu si in locatiile partenere. Pentru a afla mai multe informatii despre acest eveniment, accesati www.tea-coffee.ro sau vizitati pagina de Facebook Tea&Coffee Festival.

Citeste si:  India, caminul civilizatiei hinduse

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.