Ce sa spun eu dupa 40 de ani de Scorpions?

Aseara au concertat Scoprions, in cadrul turneului de adio, Get Your Sting And Blackout World Tour.

Stiu ca stiti asta, sunt convinsa ca multi ati fost acolo, iar cei care nu ati fost regretati.

Nu pot sa spun decat ca aveti ce regreta. Da, aveti de ce sa va para rau ca nu ati fost.

In primul rand, punctualitatea! De remarcat punctualitatea! Asa-i ca nu intelegeti ce spun? Ei bine da, trupa a venit pe scena cu „o intarziere” de maxim 5 minute.

Si stiti ce au facut? Au cantat! Dar stiti cum au cantat? In asa fel incat sa ti se faca pielea de gaina pe tine.

Eu prin asta am trecut si va spun cinstit, ca nu sunt la primul concert.

Nu stiu altii cum au trait, dar mie, cand au ajuns in fata, si au inceput sa cante Send Me An Angel, mi s-a facut pielea de gaina.

Citeste si:  Bruges: Evul Mediu la pret, de asemenea, mediu

Toata trupa a venit in cel mai avansat punct al scenei, iar tobosarul, tinea ritmul intr-o boxa. Era un fel de liniste ancestrala, vocea lui Klaus Meine rasuna asa cum o stiti voi de pe albume. Nu, nu era nici o diferenta, cantau asa cum canta si in studio, asa cum ii stiti. Doar ca exista o caracteristica a concertelor, ti se face pielea de gaina.

Dupa aceasta piesa, au cantat Holiday. Poate nu ma credeti, dar la piesa asta am plans. Nu am plans pentru ca ma incercau amintiri cu iubiri pierdute in vremurile tineretii, sau ca mai stiu eu ce! Mi-au dat lacrimile pentru cat de frumos au cantat-o!

De altfel, aceasta este si piesa pe care o puteti asculta mai jos, pe care am gasit-o pe youtube.

Citeste si:  Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun cum umbli cu minciuni

Ceea ce auziti catre finalul melodiei nu este un tunet, nu este o furtuna! Sunt doar fanii care „aplauda” cu batai ritmice ale picioarelor! Este o senzatie nemaipomenita!

Da, au cantat Wind Of Change, au cantat toate piesele pe care le stiti. In spatele meu era un baiat de circa 22-23 de ani. Stia toate versurile, mai ceva ca mine. M-am bucurat ca i-am vazut imbracati asa cum ma imbracam si eu in liceu, asa cum sunt ei.
Personal, nu am fost la un concert in care artistii sa spuna de atatea ori: Bucharest, Romania, Thank You!

Daca ma insel, va rog sa ma scuzati si sa luati in calcul ca nu am vazut (din pacate) toate trupele si toti artistii care au concertat la noi.

Citeste si:  Manager resurse umane

Ma intrebam in timpul concertului daca mai exista trupe in ziua de azi care sa poata sa aduca vreo trei generatii la concertele lor. Daca vor apuca 40 de ani de cariera! Daca o sa stim versurile vreunui cantec lansat in 2011, in anul 2031.

Daca nu intelegeti ce inseamna Scorpions, atunci sa stiti ca inseamna imn pentru libertate, inseamna longevitate, inseamna muzica de calitate si 40 de ani de cariera.

Ce mai pot sa spun eu acum, dupa ce au cantat ei 40 de ani, au avut atata succes si sunt convinsa ca melodiile lor se vor auzi si peste alti 40 de ani?

Multumim tuturor celor implicati in organizare.

Gata, inchid aceasta relatare a unui concert „de adio” la care imi pare rau ca nu a putut sa vina toata lumea.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.