Ce mesaj poarta florile pe care le primim?

Ne place sa primim flori. Poate nu e tocmai ecologic, poate e si putin semn de vanitate sau de egoism la mijloc, unii spun ca e chiar demodat, dar e una dintre placerile la care nu vrem sa renuntam. Pentru ca aseara am vazut prin oras multe maini care tineau trandafiri rosii, am zis ca n-ar strica sa incercam sa abatem atentia si asupra altor flori si simbolisticii lor. Trandafirii rosii vor ramane mereu simbolul dragostei pasionale, dar si alte flori merita consideratia noastra. Iar barbatul care le alege… un plus pentru originalitate.

Laleaua: Te iubesc. Pur si simplu
Iubim lalele pentru aspectul lor si nota de prospetime pe care o degaja. Ca si trandafirul, exprima sentimente puternice pentru destinatara daca sunt rosii. Ele dau curaj celor care le ofera si constituie o declaratie de dragoste fara echivoc. Daca sunt galbene, sentimentul este declarat cu mai multa simplitate si sinceritate. De altfel, cu cat culoarea unei flori este mai pala, mai deschida, cu atat sugestia de lejeritate si discretie este mai puternica. Cine nu vrea sa riste sa-si nemultumeasca iubita poate incerca un buchet multicolor.

Citeste si:  Afla ce iti rezerva destinul, dupa liniile aflate in palma ta

Violete: modestie si tandrete
Mica floare salbatica simbolizeaza de secole respectul, umilinta, modestia. Valori care merg mana in mana cu discretia. La celti si la greci, era simbolul inocentei si al virginitatii. Se spune ca Josephine purta un buchet de violete in talie atunci cand Napoleon a vazut-o prima data.
Aceste flori sunt recomandate barbatilor tineri care vor sa faca primul pas in relatia cu o femeie. Ele exprima delicatetea si profunzimea sentimentelor, tandretea indragostitului care se gandeste la femeie pe care o admira in fiecare clipa.

Calele: suntem facuti unul pentru altul
Multa vreme la noi s-a crezut ca sunt flori pentru inmormantari. Insa, in ultimii ani, le-am vazut din ce in ce mai des facand parte din buchetele mireselor, motivul fiind ca simbolizeaza puritatea si promisiunea pe care cei doi miri si-o fac in ziua nuntii, increderea unuia in celalalt si autenticitatea sentimentelor.
Calele albe sunt cel mai des intalnite. Si ele simbolizeaza puritatea iubirii, mai ales cand e vorba de prima dragoste, profunzimea sentimentelor, rafinamentul si eleganta.
Calele se mai ofera si unei persoane care trebuie sa faca o alegere dificila in viata, sa apuce pe un drum greu. Ele indeamna respectiva persoana sa-si asculte inima cand trebuie sa dea un raspuns.

Citeste si:  ALLVIEW lanseaza GPS 1103 Navigator

Orhideele: ma fascinezi
O floare exuberanta, surprinzatoare, dar, in egala masura, fragila si efemera. Simbolul frumusetii perfecte, absolute, dar inacesibile. Este o floare cu o latura ce sugereaza luxul, voluptatea si una misterioasa, ce intriga. Incarneaza mitul femeii ideale, visul tuturor barbatilor.
Asadar, este floarea perfecta pentru cel care vrea sa-si declare iubirea unei femei ale carei calitati intimideaza, intriga. Cine primeste o orhidee este tinta fascinatiei, a adoratiei. Iar sarcina celei care i se ofera nu e una usoara deloc. Trebuie sa se intrebe daca e pregatita sa raspunda unor sentimente pline de sensuri si consecinte, daca este gata sa se angajeze intr-o relatie pasionala, dar de durata.

Citeste si:  Cariera si familia

Garoafele: niste flori controversate
Iata o floare plina de contradictii. Pe de o parte, este simbolul dragostei curtenitoare, a cavalerismului, avand conotatii pozitive. Cele rosii simbolizeaza chiar atractia sexuala, iar cele albi fidelitatea.
Pe de alta parte, pentru unele persoane, cum ar fi comediantii, ea inseamna ghinion si nefericire. In Italia, dar si la noi, garoafele sunt folosite des la coroanele de la inmormantari. In Portugalia, a dat numele revoltelor impotriva dictaturii lui Caetano.

Anemonele: adio!
Nu aveam cum sa ignoram florile care ne aduc aminte ca dragostea nu e eterna. Anemonele sunt simbolul rupturii si al abandonului. Pentru o femeie care primeste anemone, mesajul este unul de rau-augur. Poate insemna ca partenerul are indoieli asupra sentimentelor sale. Sau chiar ca relatia s-a incheiat.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.