Castigatorii celei de-a XI-a editii a Festivalului International de Film Independent Anonimul

Duminica seara, la Arena Verde Stop din Bucuresti, dupa concertul trupei Urma, a avut loc Gala de Inchidere a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL, in cadrul careia au fost premiate cele mai bune filme, conform voturilor exprimate de public pe parcursul celor sase zile de Festival.

Astfel, s-au decernat urmatoarele premii:

Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de animatie merge in Germania, la Wedding Cake, regia Viola Baier. Premiul a fost acordat de Liviu Jicman, vicepresedintele Institutului Cultural Roman.

Citeste si:  Luminita Anghel - imaginea Garnier!

Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de fictiune, oferit de HBO, a revenit filmului Excursie (Romania), in regia lui Adrian Sitaru si a fost decernat in prezenta actorilor Adrian Titieni si Eric Aradits.

foto

Premiul special Ovidiu Bose Pastina, acordat de Fundatia Anonimul, a revenit scurtmetrajului de fictiune Omul, in regia lui Brigitte Drodtloff si a fost inmanat regizoarei de Irina-Margareta Nistor.

Citeste si:  Ratarea unei promovari

foto

Un premiu special, care in ultimii doi ani a fost acordat regizorilor Andrei Dobrescu si Daniel Sandu, pentru perseverenta si curajul de a-si urma visul, a fost castigat anul acesta de catre The Maw Naing, regizorul filmului The Monk, care a realizat primul lungmetraj independent din ultimii 50 de ani in Burma.

Citeste si:  Femeile in lume: mutilari genitale in Sierra Leone

Trofeul ANONIMUL 2014 pentru Cel mai bun lungmetraj a fost castigat de Remote Control (Mongolia–Germania), si a fost acceptat de regizorul filmului, Byamba Sakhya.

foto

Gala de Inchidere a fost urmata de proiectia filmului A Most Wanted Man, in regia lui Anton Corbjin, precum si a filmelor castigatoare.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.