fbpx

Castelul Bran, printre cele mai frumoase zece castele din lume, potrivit CNN

Castelul Bran se află pe lista celor mai frumoase zece castele medievale din lume, alcătuită de site-ul postului de ştiri CNN şi prezentată ca recomandare către destinaţii turistice atractive.

Fortificaţia din judeţul Braşov se află alături de construcţii celebre din Europa, cum ar fi castelul Bamburgh (din Anglia, construit în secolul XII), Neuschwanstein (din landul german Bavaria) şi Haut-Koenigsbourg (din regiunea franceză Alsacia).

Lista include, în total, patru fortificaţii din Marea Britanie, două din Franţa şi câte una din România, Germania, Danemarca şi Elveţia.

În lista alcătuită de CNN este precizat şi preţul biletului de intrare la fiecare dintre cele zece castele. Cea mai scumpă este o vizită la castelul din oraşul Leeds (Anglia), care costă echivalentul a 25,2 dolari, în timp ce biletul de intrare la Bran, 4,25 dolari este cel mai ieftin.

Castelul Bran, a cărui primă atestare documentară datează din noiembrie 1377, este unul dintre cele mai importante obiective turistice din România.FortificaÅ£ia atrage turiÅŸti străini mai ales datorită faptului că este asociat cu Dracula – faimă ce i se trage de la romanul omonim al lui Bram Stoker.

În mai 2006, castelul Bran i-a fost retrocedat arhiducelui Dominic Habsburg-Lothringen, care a anunţat, prin intermediul firmei de avocatură care îi reprezintă interesele, că va veni în România, cel mai probabil în intervalul 26-30 iunie, pentru a purta discuţii în vederea preluării administrării castelului.

Citeste si:  Constanta in sarbatoare

Avocaţii lui Dominic de Habsburg au făcut la începutul lunii decembrie 2006 o ofertă de vânzare a Castelului Bran, în valoare de 60 de milioane euro, Consiliului Judeţean Braşov. Preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu, a anunţat, în acel moment, că vrea să cumpere Castelul Bran de la Dominic de Habsburg, în acest sens urmând să acceseze un împrumut de tip leasing pe o perioadă de zece ani la o bancă austriacă, în vederea acoperirii sumei de 60 de milioane de euro cerută de proprietar. Ministerul Culturii şi Cultelor s-a opus, considerând că suma este foarte mare.

Citeste si:  Letonia

Ulterior, Dominic de Habsburg a retras oferta făcută şi a anunţat că a angajat firma americană de investiţii private Baytree Capital Associates, care va elabora un plan strategic de dezvoltare a Castelului Bran, în vederea promovării şi vinderii proprietăţii.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.