Cartea lui Hugh Laurie (vedeta serialului Dr. House) a fost lansata in Romania

Traficantul de arme, o delicioasa parodie a romanului de spionaj, se gaseste, din luna octombrie, in librarii.

Hugh Laurie reuseste sa sfideze prejudecatile conform carora scriitorii buni trebuie sa se concentreze exclusiv asupra scrisului, demonstrandu-ne ca talentele sale de scriitor si actor se impletesc armonios. Putem gasi un graunte din sarcasmul si ironia doctorului House si in personajul principal al cartii, ceea ce il face pe acesta din urma cu atat mai interesant.

Hugh Laurie spune povestea lui Thomas Lang, caruia, in momentul cand i se cere sa ucida un industrias american, nu-i trebuie mult timp pentru a lua o decizie. El refuza fara ocolisuri oferta generoasa a clientului misterios si prefera sa-si avertizeze victima – o fapta buna ce nu va ramane nepedepsita. Ajuns in casa industriasului, Lang face cunostinta cu fiica acestuia – o tanara ce il va banui de complicitate la presupusa ucidere a tataului sau si care va ajunge, in cele din urma, sa nutreasca oaresice sentimente fata de fostul militar. Sentimente ce nu vor ramane neimpartasite, cu siguranta. Nu trece mult timp si Lang ajunge sa-si masoare inteligenta cu cea a miliardarilor diabolici si sa-si puna viata (si alte lucruri) in mainile unui intreg arsenal de femei fatale, in vreme ce incearca sa-si salveze alesa inimii… si, in plus, sa previna o baie de sange la nivel international.

Citeste si:  Ionut Dolanescu trece la verzi

„Ca scriitor, domnul Laurie este inteligent, fermecator, cordial, sigur pe el (daca este nevoie) si indraznet.” (Christopher Buckley, The New York Times Book Review)

„Cel mai amuzant si mai fermecator roman pe care l-am citit in ultimii ani.” (Stephen Fry)

„Amestecul de comedie si suspans este presarat cu momente de-a dreptul hilare… Umorul d-lui Laurie da viata unui narator distrat si creeaza un fir narativ comic. Pe langa motociclete, urmariri, lupte corp la corp si atacuri teroriste, Lang fetisizeaza in mod inteligent si armele. Insa ca un bun britanic ce este, nu-i vine absolut deloc la indemana sa vorbeasca despre sex .” (Publishers Weekly)

Citeste si:  Angelina Jolie a nascut gemeni

Pentru mai multe informatii, accesati site-ul www.ibupublishing.ro .

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.