Cainele Japonez, selectat la piata de proiecte a Festivalului de Film de la Salonic

Cainele Japonez, debutul in lungmetraj al regizorului Tudor Cristian Jurgiu, a fost selectat la piata de proiecte Agora, din cadrul celei de-a 53-a editii a Festivalului International de Film de la Salonic (2-11 noiembrie 2012).

Organizat pentru prima oara in 2005, Agora a devenit unul dintre cele mai importante locuri de intalnire pentru profesionistii din industria de film europeana. In cadrul marketului au loc o serie de actiuni si evenimente menite sa promoveze in special proiectele din Europa Centrala, Mediteraneana si regiunea Balcanica, aflate in diferite stadii de productie.

Cainele Japonez este unul dintre cele 12 titluri selectate in sectiunea Works in Progress, destinata proiectelor aflate in etapa de post-productie. Acestea vor fi prezentate pe data de 8 noiembrie, in cadrul unor proiectii private, invitatilor festivalului: agenti de vanzari, distribuitori, selectioneri.

Citeste si:  Plan de marketing eficient

Un juriu format din trei profesionisti va desemna castigatorul sectiunii, care va beneficia de servicii de post-productie oferite de una dintre cele mai importante companii de profil din Grecia, Graal S.A.

Recent, Cainele Japonez a fost selectat la piata de proiecte CentEast Market, desfasurata la Moscova (16 octombrie) si Varsovia (19-21 octombrie).

Cainele Japonez, debutul in lungmetraj al lui Tudor Cristian Jurgiu, dupa un scenariu scris de Ioan Antoci, spune povestea batranului Costache Moldu care si-a pierdut sotia, casa si agoniseala de-o viata, in urma unei inundatii. Atunci cand va fi pus in fata alegerii de a pastra sau nu pamantul care i-a fost dat de catre primarie, intoarcerea neasteptata a fiului sau, Ticu, din Japonia dupa foarte multi ani, il va ajuta sa ia o decizie. Filmul marcheaza revenirea lui Victor Rebengiuc intr-un rol principal pe marele ecran. Alaturi de Rebengiuc, din distributia filmului mai fac parte actorii Serban Pavlu, Ioana Abur, Constantin Draganescu.

Citeste si:  Horoscopul dragostei in luna aprilie 2013

Proiectul a obtinut finantare de la Centrul National al Cinematografiei si beneficiaza de sustinere financiara din partea HBO Romania si Programul MEDIA al Uniunii Europene (pentru dezvoltarea scenariului).

Scenariul a obtinut Premiul Krzysztof Kieslowski pentru Cel Mai Bun Scenariu din Europa Centrala si de Est, in cadrul Programului ScriptEast 2009.

Inainte de aceasta distinctie, scenariul a castigat in anul 2008 Premiul HBO pentru Cel Mai Bun Scenariu de Lungmetraj in cadrul Concursului National de Scenarii organizat de HBO Romania in parteneriat cu Festivalul International de Film Transilvania.

Citeste si:  Cripta, al doilea lungmetraj de fictiune regizat de Cornel Gheorghita, intra in cinematografe din 12 septembrie

Tudor Giurgiu este producatorul filmului, Bogdan Craciun este producator executiv, iar Andrei Butica semneaza imaginea. Montajul este realizat de Dragos Apetri.

Cainele Japonez este o productie Libra Film Productions si va fi lansat in toamna anului 2013.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.