CU HAINA IN BAT PRIN MARAMURES

Muzeul National al Taranului Roman va invita luni, 14 octombrie 2013, de la ora 16.00, la vernisajul expozitiei Cu haina in bat prin Maramures. Expun elevii Liceului Nicolae Tonitza: Denisa Marlogeanu, Andreea Prodan, Bogdan Raducanu, sub indrumarea doamnei profesoare Lidia Stares, artist plastic.

Taram al sarbatorilor crestine, unde timpul parca s-a oprit in loc, Maramuresul abunda in atractii culturale, naturale si artizanale. De la bisericile din lemn, muzeele, pietele satelor si pana la viata de zi cu zi a satenilor, ai senzatia ca intri intr-o lume de basm. Iar cel mai bun mod de a afla despre cultura si traditiile zonei este sa insotesti locuitorii Maramuresului la lucrul campului, la sarbatori, dar si in plimbarile pe cararile, vaile si muntii ce inconjoara zona.

Citeste si:  Cum sa iti prelungesti viata

Opt elevi din clasa a 12-a a Liceului de Arta Plastica Nicolae Tonitza din Bucuresti, coordonati de doamna profesoara Ileana Dragomirescu, artist plastic, au participat, intre 1 si 9 septembrie 2013, la o tabara de creatie in Maramures. Trei dintre acestia, Denisa Marlogeanu, Andreea Prodan si Bogdan Raducanu, elevi ai clasei de design si vestimentatie a liceului, expun pe simezele salii Acvariu a Muzeului National al Taranului Roman.

Citeste si:  Primul Festival National de Parenting din Romania: 26-28 septembrie

Cele 48 de lucrari nu fac altceva decat sa prezinte publicului traditiile maramuresene. Folosind ca tehnica desenul si colajul, schitele copiilor sugereaza bogatia zonei atat de impresionanta. Denisa Marlogeanu, Andreea Prodan si Bogdan Raducanu au folosit elementele traditionale specifice zonei (portul popular, sculptura portilor maramuresene, cromatica specifica) in domeniul grafic design si al vestimentatiei. Elevii s-au aflat sub indrumarea doamnei profesoare Lidia Stares, artist plastic. Toate cele 48 de schite vor fi expuse in perioada 14 – 20 octombrie, la Sala Acvariu, a Muzeului National al Taranului Roman.

Citeste si:  Gadget-uri pentru sportive

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.