COPII ROMANI CU BOLI CARDIOVASCULARE GRAVE OPERATI GRATUIT IN FRANTA – Campania ”Inimi pentru Copii” trimite primele cazuri la tratament –

Intermedicas, prima clinica din Romania specializata in servicii de second opinion medical, impreuna cu Fundatia Regina Maria si Fundatia “Mecenat Chirurgie Cardiaque” trimit primele doua cazuri sociale in Franta pentru a fi operate pro-bono, in cadrul Campaniei Inimi pentru Copii.

Cei doi copii, in varsta de 6 luni si respectiv 12 ani, diagnosticati cu defect septal atrioventricular tip A si defect septal ventricular, coarctatie de aorta si bicuspidie aortica, pleaca pe 17 februarie, pentru interventii chirurgicale pe cord la un spital de top din Paris, unde vor fi preluati de o echipa de medici specialisti in chirurgie cardio-vasculara pediatrica.

Anual in Romania se nasc peste 1.400 de copii cu malformatii la inima, mai putin de jumatate ajung sa fie tratati. Daca ajung sa fie operati, noua din zece copii supravietuiesc.

In Romania sunt putine unitati specializate in chirurgia cardiaca pediatrica, in comparatie cu numarul de copii care au nevoie de acest tip de interventii chirurgicale. Datorita expertizei internationale de care dispune Intermedicas si prin sustinerea financiara a partenerilor, ne-am unit fortele pentru a da o a doua sansa acestor copii. Nu exista un numar limita de copii pe care ii vom trimite la tratament, important este ca familiile sa intre in contact cu noi, declara Ana Maria Marian, CEO Intermedicas Worldwide.

Citeste si:  Vacanta la tara

Eligibile pentru campanie sunt cazurile sociale cu malformatii congenitale cardiovasculare, care au nevoie de interventii chirurgicale de urgenta. Cei care vor putea beneficia de aceste operatii sunt copiii cu varste intre 1 si 16 ani, proveniti din familii care nu dispun de mijloacele financiare pentru a putea plati costul interventiilor.

Valoarea unei interventii chirurgicale este de aproximativ 40.000 euro pentru fiecare caz si este sutinuta de Fundatia Mecenat Chirurgie Cardiaque, iar costurile logistice asociate acestor interventii sunt asigurate de Fundatia Regina Maria si de Intermedicas.

”Am incredere foarte mare in acest program si ma consider norocoasa ca am aflat de el. Stiu ca va fi o perioada dificila pana cand fetita mea se va intoarce, insa este o sansa reala pentru ea. Sfatuiesc parintii care se afla in situatii similare, sa intre in legatura cu reprezentantii Intermedicas si ai Fundatiei Regina Maria”, spune Lisiana Saramet din Bucuresti. “Suntem emotionati pentru baietelul nostru care implineste anul acesta 12 ani si intreaga copilarie a petrecut-o cu multe limitari pe care le impune aceasta boala. Avem incredere ca se va intoarce un copil sanatos, adauga Ilie Marian din Iasi.

Citeste si:  Pierderea unui job

Campania continua si pe parcursul anului 2015, cei care au nevoie de ajutor sunt rugati sa ne contacteze la:
Intermedicas: 021-2221370 sau office@intermedicas.com
Fundatia Regina Maria: 031-4381809 sau frm@fundatiareginamaria.ro

***

DESPRE INTERMEDICAS

Fondata in anul 2011, Intermedicas este prima clinica din Romania specializata exclusiv pe servicii de second opinion medical, cu acces direct la medici de talie internationala din Europa SUA si Japonia. Intermedicas ofera servicii de second opinion, diagnosticare si tratament medical in Romania si in strainatate si specializari medicale de nisa – chiropractica, nimfoplastie sau aritmologie. De asemenea, Intermedicas a implementat un program lunar de Visiting Professors in care pacientii pot intalni in fiecare luna medici cu expertiza internationala in diferite practici medicale. Nu in ultimul rand, Intermedicas este un activ broker de medici. Pentru mai multe detalii, va invitam pe http://www.intermedicas.com si www.facebook.com/intermedicas.

DESPRE FUNDATIA REGINA MARIA
Ghidati de dorinta de a crea o lume mai buna, in care dragostea pentru semeni se traduce prin puterea exemplului personal, prin grija si actiune, dr. Wargha Enayati si sotia sa, Mitra Enayati au fondat in august 2010 Fundatia Regina Maria. Aceasta este singura organizatie non-profit care ofera asistenta medicala integrata gratuita persoanelor fara venit si fara asigurare medicala din Bucuresti si persoanelor cu venituri mici, prin intermediul Policlinicilor Sociale. De asemenea, peste 100 de copii care provin din medii defavorizate si centre de plasament beneficiaza de cele trei programe de tip educational, sustinute de Fundatie (www.fundatiareginamaria.ro).

Citeste si:  Ultimele cuvinte

Persoana de contact:
Sorina Ciotirca – PR&Fundrasing Manager
E-mail: sorina.ciotirca@fundatiareginamaria.ro
Telefon: 0743 151 569
Fundatia Mecenat Chirurgie Cardiaque a fost infiintata in urma cu 20 de ani de catre un colectiv de medici inimosi de la spitalul Necker, Paris, cu scopul de a strange fonduri in vederea operarii cazurilor disperate de copii cu cardiopatii congenitale din intreaga lume, care nu dispun de mijloace financiare sa plateasca costul operatiei de corectie a bolii congenitale. Fundatia este finantata din donatii facute de persoane particulare sau organizatii caritabile si in prezent opereaza aproximativ 200 de copii pe an. Operatiile sunt efectuate in cateva centre ultra-specializate in chirurgie cardiaca din Franta de catre cei mai buni specialisti la nivel internatinal.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.