Biblioteca Academiei Romane organizeaza Noaptea Portilor Deschise, la implinirea a 145 de ani de la infiintare

Biblioteca Academiei Romane organizeaza sambata Noaptea Portilor Deschise, intre orele 18,00-01,00, la implinirea a 145 de ani de la infiintare.

Potrivit unui comunicat transmis marti AGERPRES, deschiderea festiva a evenimentului va avea loc in prezenta conducerii Academiei Romane cu vernisarea unei valoroase expozitii patrimoniale de carte veche romaneasca, urmata de un concert aniversar de muzica bizantina, oferit de corul „Nectarie Protopsaltul” cu un repertoriu alcatuit pornind de la partituri din patrimoniul Bibliotecii Academiei Romane.

Citeste si:  Azerbaidjan: relicve preistorice si cladiri avangardiste

Evenimentul se va desfasura simultan pe trei paliere distincte, potentandu-se reciproc intr-un program destinat simultan tinerilor, intelectualilor de substanta si publicului larg.

Prima axa este reprezentata de „Dezbateri si mese rotunde”, un nucleu de prelegeri si discutii fundamentate pe tema cartii, traiectoria manuscriselor in epoca bizantina, destinul bibliotecilor din antichitate pana in prezent, cu participarea onoranta a unor nume prestigioase: Andrei Oisteanu, Mircea Anghelescu, Dan C. Mihailescu, George Ardeleanu, Clara Mares, Ioan Stanomir, Stefan Vianu, Andrei Gaitanaru, Catalin Buciumeanu, Eugen Ciurdin etc.

Citeste si:  Fashion House Outlet Centre, primul centru comercial de tip outlet din Romania

A doua coordonata este adresata cu deosebire tinerilor si intereselor lor culturale, printr-un Targ de IT & C si prin cinci momente de IT demo care isi propun sa valorifice granita intre cultura si tehnologia performanta, ca infratire a domeniilor si perspectivelor, nu ca separare sau enclavizare a acestora.

A treia directie consta intr-un program variat de muzica bizantina, muzica veche, world music, teatru neconventional, relansarea campaniei cartilor calatoare „Bookcrossing” si sapte ore de happening oferit de atelierul de tipar manual Moara de hartie.

Citeste si:  Litoralul Bulgariei - Statiunea Balcic

Pe parcursul intregului eveniment oaspetii sunt invitati sa descopere comori de cultura nationala si universala intr-un tur ghidat, cu vizitarea colectiilor speciale de manuscrise, stampe, fotografie, harti, muzica, periodice.

Fiecare vizitator va primi un flyer pe baza caruia poate obtine permis gratuit la Biblioteca Academiei Romane pana la sfarsitul anului.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.