Berlin

Please select a featured image for your post

Berlinul, capitala Germaniei, asemenea multor capitale europene, ofera o imbinare perfecta a culturii, istoriei, arhitecturii si distractiei, fiind o destinatie ideala pentru oricine. Orasul este impanzit cu muzee, magazine, monumente, cluburi iar o suprafata de peste 60% reprezinta parcuri, rauri si poduri. Schloss Charlottenburg, este un faimos palat construit in stil baroc, cu o arhitectura exceptionala, complectat de elegante gradini englezesti. In apropiere de acesta se afla Muzeul Egiptean ce gazduieste colectia Papyrus cu bustul lui Nefertiti vechi de peste 3000 de ani si Muzeul Dahlem. Kulturform-ul adaposteste cladirea Neue National Galerie, Kunstgewerbemuseum sau Muzeul de Arta Decorativa, Kupfersichkabinett sau Muzeul de Gravuri, Noua Biblioteca de Stat si Filarmonica din Berlin. Centrul istoric al orasului se afla in partea estica, cel mai cunoscut monument de aici fiind Poarta Brandenburg, locul in care se adunau berlinezii dupa caderea Zidului Berlinului. Poarta, un simbol al orasului, e fost construita in acelasi stil ca si Acropole din Atena iar dupa al doilea razboi mondial a despartit Berlinul de Est de zona de Vest, zidul fiind amplasat in spatele acesteia. Locul preferat de plimbare a berlinezilor este bulevardul Unter den Linden, in trecut strada de calarie si parada.
Citeste si:  Horoscopul saptamanii 15-21 iunie
In Babelplatz, una dintre cele mai importante atractii turistice ale orasului se afla Cladirea Operei, Biblioteca Regala si Palatul Vechi, ce gazduieste in prezent sediul Universitatii Humboldt. Reichstag-ul, sediul Parlamentului german, este probabil cel mai mare simbol al Berlinului. Distrus in timpul razboilui, acesta a fost reconstruit din sticla si otel.
Deasupra salii in care se tin sedintele, a fost inaltata o cupola de sticla de 23 de m, de unde se poate admira intreg orasul. Cupola se viziteaza gratis, insa un tur al Reichstagului cu ghid costa 5 euro. In apopiere de faimosul pod Schlossbrucke, se afla Catedrala din Berlin, unde isi au locul de veci kaiserii germani. Aceasta se afla pe o insula, nordul acesteia fiind numit Museuminsel. Se mai pot vizita aici Pergamon Museum cu altarul Pergamon si Poarta din Milet, Muzeul Bode, Muzeul Altes, Vechea Galerie Nationala Neues Museum.
Citeste si:  Spune-mi ce zodie esti ca sa stiu ce cadou iti daruiesc!
Locul cel mai agitat din Berlin este Alexanderplatz. Principalul punce de atractie al acesteia il reprezinta turnul televiziunii, inalt de 365 m, oferind o priveliste minunata asupra orasului. Nu departe de aceasta se afla Rotes Rothaus, Primaria Rosie si faimosul Nikolaiviertel, un Oras Vechi construit pentru a atrage turisti. Cele mai multe si interesante spectacole de teatru experimental au loc in Volksbuhne, in cladirea Rosa-Luxemburg-Platz. Unul dintre simbolurile Berlinului este Neue Synagoge, reconstruita si renovata de curand, in prezent aici aflandu-se Muzeul Centrum Judaicum. Cladirea Schauspielhaus, o cladire impresionanta organizeaza foarte multe concerte importante si este strajuita de doua biserici Deutscher Dom si Franzosischer Dom. Berlinezii acorda o atentie foarte mare naturii si spatiilor verzi de aceea parcurile se gasesc la tot pasul. Cel mai vechi si popular este Tiergarten, ce se intinde de la Zoologischer Garten, una dintre cele mai mari gradini zoologice din lume pana la Poarta Brandenburg.
Citeste si:  Zodia si cariera III - Balanta-Scorpion-Sagetator
Pasionatii de cumparaturi trebuia sa stie ca principalele strazi cu magazine sunt : Wilmerdorfer, Kuferstendamm si Tauentziern, aici gasindu-se magazine de la cele ieftine pana la cele de firma precum: Zara, Prada sau Yves Laurent. Linia de metrou e foarte dezvoltata asa ca se poate ajunge cu usurinta in orice loc al orasului iar biletele se pot cumpara de la automatele de bilete. Biletele de metrou costa in jur de doi euro pentru o calatorie. In restaurantele berlineze se serveste atat mancare din bucataria internationala cat si specialitati din bucataria germana precum supa de fructe de mare, salata de creveti, carne in aspic cu gelatina, binecunoscutii carnati germani, hering sau branza Quark. Preturile sunt asemanatoate cu cele de la noi din tara.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.