Benelux

Please select a featured image for your post

Benelux reprezinta o uniune economica din Europa de vest, compusa din trei monarhii vecine: Belgia, Netherlands sau Tarile de Jos si Luxemburg. Numele este format din inceputul numelui fiecarei tari componente. Capitala Belgiei e la Bruxelles, un oras multicultural ce gazduieste sediul Familiei Regale si a unor organizatii internationale precum sediul Parlamentului European si al Comisiei Europene. Orasul e impartit in doua zone: Orasul Medieval, caracterizat printr-un labirint de stradute inguste, ce duc spre Grand-Place, o piata medievala imensa cu cladiri ornate si o atmosfera plina de viata si Cartierul Uniunii Europene, cu bulevarde construite in stil parizian, invecinate cu ambasade si constructii impunatoare. Atomium, e unul din cele mai cunoscute obiective turistice din oras si e formata dintr-o structura de aluminiu si otel ce reprezinta o molecula de fier, marita de 150 de miliarde de ori. Manneke Pis, un alt simbol al orasului, reprezinta un baietel ce urineaza intr-o fantana, iar datorita faptului ca nuditatea acestuia deranja, turistii au inceput sa ii aduca in dar vesminte, pana in prezent ajungandu-se la 500 de costume.
Parcul Jubileului, cuprinde muzee, hale, parcul propriu-zis si arcul de triumph, construit pentru a sarbatorii 50 de ani de la independenta Belgiei.
Parcul din Laeken gazduieste Palatul din Laeken, resedinta regala belgiana, Cripta regala, Serele Regale, Turnul Japonez si Pavilionul Chinezesc. Alte atractii turistice din Bruxelles sunt: Teatrul National al Monedei, Catedrala Sf. Mihail si Sf. Gudura, Basilica de la Koekelberg, care e a 5-a ca marime din lume si Cartierul le Sablon sau Zavel, cartierul anticarilor.
Citeste si:  Dezvoltarea carierei
Tarile de Jos sunt cunoscute si sub numele de Olanda, insa denumirea acopera doar o parte din teritoriul tarii, anume Olanda de Nord si Olanda de Sud. Olanda, e o monarhie constitutionala, situata in nord-vestul Europei, in vecinatatea Marii Nordului, Belgiei si Germaniei. Un sfert din teritoriul Tarilor de Jos se afla sub nivelul marii, cu altitudine medie, statul avand cea mai joasa altitudine din lume. Renumele Olandei e datorat morilor sale, a lalelelor dar si pentru toleranta pe plan social. Capitala acesteia este Amsterdam desi sediul Guvernului, Resedinta Regala si cea mai mare parte a ambasadelor se afla la Haga. Termenul de Amsterdam provine din alaturarea cuvintelor dam, ce inseamna baraj si cuvantul amstel, adica rau ce strabate orasul. Pe plan local este numit si Mokum, ce inseamna oras pe limba idis. Centrul orasului are forma de potcoava si e imprejmuit de patru canale: Singel, Herengracht, Keizrsgracht si Prinsengracht.
Citeste si:  Biblioteca Academiei Romane organizeaza Noaptea Portilor Deschise, la implinirea a 145 de ani de la infiintare
Cea mai veche parte a orasului o reprezinta Red Light District sau Cartierul Rosu, ce consta in mai multe canale si strazi alaturate situate la sud de Gara Centrala si la est de Damrak. Canalele faceau parte in trecut din zidurile de aparare a orasului. Desi are o reputatie proasta, prostitutia e limitata doar pe anumite strazi si pe cateva alei laturalnice si desi exista multe magazine si baruri pentru adulti, exista numeroase patrule de politie ce vegheaza la siguranta zonei. Cartierul rosu e o zona rezidentiala, cu restaurante, cladiri istorice si muzee. Aici se afla biserica gotica Oude Kerk din Oudezijds Voorburgwal, cea mai veche din Amsterdam Principalele atractii turistice ale orasului sunt: Palatul Regal, Muzeele Van Gogh, Municipal si Evreiesc si Casa Rembrandt. Haga e locul unde isi au sediile Tribunalul Penal International pentru fosta Iugoslavie, Curtea Penala Internationala si Curtea de Justitie. In centrul acesteia se afla majoritatea obiectivelor turistice din oras: Muzeul Mauritius, Sala Olandeza de Dans, Biserica St. Jacobskerk, Castelul Cavalerilor si Palatul Pacii. Din oras face parte si statiunea Scheveningen, una din cele mai elegante statiuni din Olanda.
Citeste si:  Mama pentru a doua oara
Luxemburg, e capitala Marelui Ducat al Luxemburgului situat la confluenta raurilor Alzette si Petrusse. Acesta reprezinta un important centru administrative, bancar si industrial al tarii. Orasul Vechi al acestuia gazduieste Piata Armelor dominate de Palatul Municipal, Piata Wilhem unde se afla Primaria si statuia marelui duce de Luxemburg, Platoul Sf. Spirit, Monumentul Solidaritatii Nationale, statuia lui Goethe, Bock, stanca pe care a fost construit primul castel al ducatului, cu fortificatiile si cazematele sale. Catedrala Notre Dame, e o impresionanta cladire gotica ce adaposteste cavoul familiei regale si un sarcofag de marimi impresionante a lui John cel Orb, care poate fi vazut doar cu aprobare. Palatul Grand Ducal, dateaza din anul 1572 si gazduieste Camera Deputatilor. Muzeul National de Arta si Istorie se afla in cea mai veche parte a orasului si detine exponate geologice, arheologice, istorice si o colectie numita Bentinek-Thyssen, ce contine opera de arta a celebrilor Rubens, van Dyck si Rembrandt.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.