Belgia

Please select a featured image for your post

Regatul Belgiei sau Belgia e o tara situata in Europa de Vest, unul dintre statele fondatoare ale Uniunii Europene, ce gazduieste majoritatea institutiilor acestuia precum si o serie de institutii internationale importante. Principalele obiective turistice inscrise in patrimoniul UNESCO sunt: Ansamblul Beguinnages flamands, Piata Centrala, Canal du Centre, Turnurile cu Ceas Beffrois si Belfride, Cariera Neolitica de silex, Muzeul Platin-Moretus, Centrul istoric din Bruges si Catedrala din Tournai.Aceasta e divizata in trei regiuni importante: Flandra, Valonia si Regiunea Capitalei Bruxelles. Capitala tarii se afla la Brxelles, un oras ce incanta prin frumusete, civilizatie si cultura. Principalele simboluri ale capitalei sunt Basilica Sancre Coeur, Palatul Justitiei, Palatul Regal si Parlamentul European. Piata centrala a capitalei, construita in sec. XII, cuprinde multe cladiri construite in stil baroc, de aici pornind mai multe stradute inguste si pietruite, inspre toate zonele orasului. In timpul verii piata e ocupata de vanzatorii de flori, locul acestora fiind luat iarna de un patinoar. Hotel de Ville, Primaria a cea mai impozanta cladire din Grand-Place, turnul central al acesteia, cu o inaltime de 96 metri avand in varf o statuie reprezentandu-l pe Arhanghelul Mihail biruind balaurul.
Citeste si:  Sange in Piata Rosie, la concert Nelly Furtado
Casa regelui, in ciuda denumirii sale nu este si nici nu a fost vreodata resedinta regala. Acesta gazduieste in prezent Muzeul orasului, unde pot fi vazute piese din portelan, picturi celebre si o impresionanta colectie de sculpturi gotice.
Manneke Pis, reprezinta un simbol al orasului, intruchipand un baietel ce urineaza intr-o fantana. Datorita faptului ca nuditatea acestuia deranja, vizitatorii orasului au inceput sa-i ofere in dar vesminte ajungand in prezent sa detina peste 500 de costume. Alte atractii importante ale orasului sunt: Catedrala Sf. Mihail si Gavril, Place Royal, Grand Sablon, Muzeul Instrumentelor Muzicale si Sinusoida artistica. Gent, e capitala flamanda a tarii, construita in stil gotic si renascentist strabatuta de raurile Leie si Lieve. Vechiul port al orasului este Graselei, aici aflandu-se numeroase cladiri cu arhitectura impresionanta. Capitala provinciei, Oost-Vlaanderen, este locul unde a fost infiintata prima universitate flamanda din Belgia. Cea mai frumoasa parte a orasului o reprezinta Podul Sf. Mihail, Saint-Michielsburg, unde se afla cele trei turnuri medievale ale orasului. Primul turn e dedicat Sf. Nicolae, al doilea Belfort sau Clopotnita e impodobit cu un dragon de cupru aurit iar cel de-al treilea reprezinta turnul bisericii Saint Baafkathedral, Catedrala Sf. Bravo.
Citeste si:  Cumnatul actriÅ£ei Jennifer Hudson a fost arestat în legătură cu cele două crime
De pe podul Sint-Michielsbrug se poate admira castelul Gravensteen, resedinta contilor flamanzi din sec IX, unde mai sunt expuse si azi numeroase instrumente de tortura.
Anvers, e cel de-al doilea port ca marime din Europa. Orasul detine o arhitectura impresionanta, cu cladiri in stil Art Nouveau sau neo-renascentiste si castele medievale. Aici se afla cea mai impresionanta catedrala gotica din Belgia, pe o suprafata de 1 ha, cu o clopotnita de 123 de m inaltime si 48 de coloane de sustinere. Predominand religia romano-catolica, la aproape fiecare colt de strada se gaseste cate o statuie a Feciorei cu Pruncul. In Anvers se afla casa in care a trait celebrul pictor Rubens, reconstruita pe baza schitelor originale, pastrand si acum cateva dintre obiectele artistului si lucrarile discipolilor sai.
Citeste si:  Targul Do You Love Me in Bucuresti
Waterloo, e recunoscut in toata lumea, acesta fiind locul unde Napoleon a fost infrant de catre Ducele de Wellington, fiind mai apoi inlaturat de pe tronul Frantei. La fiecare 5 ani, batalia e comemorata printr-o reconstituire la care participa peste 200 de soldati. Belgia e locul perfect pentru amatorii de ski, principalul loc de practicare al acestuia fiind Ardeni, loc in care in timpul verii pricipalele activitati devin asscensiunile montane, ciclismul sau caiac-canoe. Tara, e recunoscuta la nivel international pentru bucataria sa, cele mai cunoscute specialitati belgiene fiind cartofii prajiti si midiile. Belgia e recunoscuta si pentru cele 500 de specialitati de bere, datorita calitatii superioare a acesteia si a unei largi varietati, de la bere blonda si pana le celebrele beri trapiste si lambic. Desi corporatiile internationale Inbev si Alken Maes domina industria berii, continua sa existe 125 de berarii in intreaga tara. Orasele medievale, castelele cu arhitectura deosebita, colectiile de arta flamanda, impresionantele gradini si canalele fac din Belgia destinatia ideala de petrecere a concediului.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.