Batman – Cavalerul Negru – The Dark Knight

Please select a featured image for your post

Ultima productie din seria Batman a fost filmata intre aprilie si noiembrie 2007 dar a aparut pe marile ecrane abia in 18 iulie 2008 in Statele Unite si mai apoi in 25 iulie in cinematografele din Romania unde s-a bucurat de un real success in randul publicului.

Warner Bros Pictures aduce in fata cinefililor o productie ce se pare ca va fi una de referinta daca tinem cont de faptul ca filmul a intrat in topul IMDB direct pe primul loc. Fireste topul american nu e neaparat o unitate de masura reprezentativa pentru calitatea unui film, dar ofera o imagine destul de fidela a impactului pe care acesta il are asupra pietei

Cavalerul Negru pleaca de la o poveste de benzi desenate ce il are ca autor pe Bob Kane si face parte din seria DC Comics. Regizorii filmului sunt Cristopher si Jonathan Nolan. Cei doi au beneficiat de un buget urias de aproximativ 185 de milioane de dolari si mai ales de sprijinul unei echipe de productie din care au mai facut parte Charles Roven, Emma Thomas, Benjamin Melniker, Michael E. Uslan, Kevin De La Noy sau Thomas Tull.

Citeste si:  Prieteniile la serviciu - reale sau temporare?
Distributia este si ea una de exceptie : Christian Bale care face din nou un rol inspirat (Batman), Heath Ledger (Joker) Aaron Eckhart (Harvey Dent) Maggie Gyllenhaal (Rachel Dawes). In acest episod revin si protagonisti din Batman Begins, Gary Oldman, in rolul locotenentului Jim Gordon dar si alti mari actori cum ar fi Michael Caine (Alfred) sau Morgan Freeman (Lucius Fox)

Actiunea se desfasoara in cadrul obisnuit al seriei Batman, eroul, apparent un personaj banal, e ocupat cu starpirea crimei organizate din Gotham City. La momentul oportun apare Joker si creeaza haos, rasturnari de situatie, duce personajele la limita si ofera spectatorilor actiune, intr-o dinamica bine dozata, cu efecte speciale si un ritm care reusesc sa ii captiveze chiar si pe cei care nu agreeaza in mod deosebit filmele cu super eroi gen Batman, Superman, Spiderman. De fapt acesta este punctul forte al filmului, modul in care reuseste sa tina spectatorul aproape, Cavalerul Negru nu mai e un film de nisa, e un film ce poate fascina orice gen de spectator.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 15-21 septembrie
Fireste ca filmul are si cateva puncte mai slabe, fireste ca unii vor spune ca nu e decat o alta productie care a costat un munte de bani pentru a oferi o poveste simpluta dar care a stiut sa ia ochii spectatorului prin efecte speciale si o dinamica bine sincronizata. Pana la urma cinematografia e o arta si fiecare o percepe altfel asa ca vziunile diferite fac parte din regula jocului.

Ceea ce nu poate fi pus la indoiala este succesul de casa enorm pe care l-a avut filmul inca din prima zi, atunci cand a stabilit un nou record de incasari cu nu mai putin de 66,64 de milioane de dolari. Dupa 10 zile de la lansare cifra a ajuns la 300 de milioane iar multi specialisti apreciaza ca filmul va depasi cifra de 600 de milioane de dolari, incasarile Titanicului.

Citeste si:  Cea mai zgomotoasa trupa din lume, Manowar, va canta la Bucuresti, pe 5 iulie 2009
The Dark Knight va ramane in amintirea spectatorilor si pentru ca este practic ultimul film al lui Heath Ledger tanarul actor care a murit in iarna acestui an din cauza unei supradoze de medicamente. Rolul pe care l-a facut in film, un Joker altfel decat cei de pana cum, i-ar putea aduce, dupa parerea specialistilor chiar si un Oscar Postum. De altfle colegii lui de platou i-au adus un omagiu cu ocazia premierei de la New York.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.