Austria

Please select a featured image for your post

Austria este o tara situata in Europa Centrala, care se invecineaza cu Germania , Cehia , Slovacia , Ungaria , Slovenia , Italia , Elvetia , Liechtenstein. Este o tara muntoasa, circa 2/3 din teritoriu aflandu-se la altitudini de peste 500m si 40% la peste 1000m, altitudinea medie este de 1000m. Este renumita si prin activitatea culturala : opera, concerte, teatre, festivaluri de muzica clasica, iar viata de noapte isi gasete aici un suport bogat: magazine, cafenele, berarii, restaurante traditionale.Cele mai importane orase sunt:capitala Viena situata pe Dunare, Graz, Innsbruck, Salzburg si Linz. Viena este una dintre cele mai frumoase capitale europene, ce ofera multe atractii deosebite: magnificul Hofburg, intinsul Palat Schonbrunn, renumitul parc de distractii Prater, eleganta Ringstrasse sau Kartner Strasse sunt o mica parte din ceea ce are de oferit acest oras. Viena este celebra pentru zona Mariahilfer si centrul comercial Sud, un adevarat paradis al celor pasionati de cumparaturi. Viena imbina vechiul cu noul in acelasi timp: in fostul oras imperial va intalniti cu atmosfera imperiala si cu palate in stil baroc, cum ar fi Schonbrunn si Belvedere.
Citeste si:  Catherine Zeta Jones si Michael Douglas, o familie sanatoasa
Atractii turistice: Palatul Imperial (Hofburg), Muzeul artelor frumoase, gradina zoologica , Stephansdom, Roata mare, turnul Dunarii, scoala spaniola de echitatie, cripta imperiala. Burgenland, zona ce este vizitata in fiecare an de mii de turisti, ofera o bogata cultura, natura, vinuri, wellness si sport. Puteti vizita multe cetati, puteti sa savurati evenimentele culturale bogate, peste 300 zile cu soare pe an de la Zilele Haydn organizate in Eisenstadt, pana la opereta de vara de pe scena lacustra din Morbisch. Puteti face expeditii prin fauna si flora unica existenta in parcul national Neusiedler See/Seewinkel. Graz este un oras primitor, unde puteti petrece o vacanta de neuitat, mai ales daca va plac muntii. Emblema, si in acelasi timp mandria orasului, este cu siguranta Kunsthaus Graz, cu o arhitectura surprinzatoare, comparata de multi cu un adevarat spectacol. Graz este un amestec de generatii si mentalitati. Peste 40.000 dintre locuitori sunt studenti, Graz fiind un centru universitar important, cu nu mai putin de sase universitati, toate de elita. Exista un numar mare de muzee precum: impresionantul muzeu al armelor, multe dintre ele fiind chiar folosite in luptele impotriva turcilor in secolul XVII, si este o senzatie ciudata sa descoperi arme cu care chiar s-a luptat, Palatul Schloss Eggenberg, se gaseste la mica distanta de Graz, fiind o prezentare ampla a creatiilor de arta religioasa de-a lungul secolelor.
Citeste si:  Evaluarea ta profesionala
Considerata de localnici si turisti „inima muntilor Alpi”, capitala Tirolului, Innsbruck este, nu doar un oras de o frumusete aparte, ci si una dintre destinatiile preferate pentru turistii din intreaga lume, indragostiti de munti si de libertatea naturii. Aflat in Alpi, Innsbruck se gaseste chiar in Valea Raului Inn, parca aparat de muntii din jur. In afara de faima sa ca destinatie turistica, Innsbruck este un oras important pe harta amatorilor de sporturi de iarna, si de doua ori a fost si gazda Jocurilor Olimpice de Iarna.
Citeste si:  Horoscopul saptamanii 1-7 septembrie
Salzburg este cunoscut ca orasul lui Mozart,iar datorita frumusetii culturale si a pastrarii intacte a orasului istoric, este al patrulea oras ca marime din Austria, capitala a statului federal Salzburg. „Orasul Vechi” din Salzburg, cu arhitectura sa baroca este renumit in intreaga lume. Linz este un oras din nord-vestul Austriei, pe fluviul Dunare. Este capitala Austriei Superioare.In orasul Linz se gasesc: Catedrala baroca (secolul al XVII-lea),Cladirea Primariei, Catedrala neo-gotica (secolul al XIX-lea). Kitzbuhel– toti amatorii de ski cunosc aceasta statiune , cu peste 158 km de partii proprii , facilitati pentru ski-land si snow-boarding; este un oras destinat celor pasionati de iarna si pare a fi conceput in acest sens. Statiunea iti pune la dispozitie o varietate de optiuni, nu numai sub aspect spotiv, ci si sub toate celelalte aspecte: viata de noapte diversa, unitatile de cazare pentru orice buget, magazine si restaurante.Orasul se afla la o altitudine de 760 m iar sezonul de iarna este in perioada decembrie-martie


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.