Argentina

Please select a featured image for your post

Argentina e situata in America de Sud, fiind a opta tara ca marime din lume. Pe teritoriul acesteia se gasesc unele din cele mai intinse deserturi din lume, unii din cei mai inalti munti din lume si cele mai impresionante cascade.
Cand ne gandim la Argentina, ne gandim la tango, fotbal si Evita Peron insa si la peisajele minunate, la locurile pline de istorie si de traditii. Argentina e marginita la sud de Anzi, la vest de Chile, la nord de Oceanul Atlantic iar la nord si nord-est de Uruguay, Bolivia, Paraguay si Brazilia. Tara e impartita in patru zone geografice principale: Anzii, Nordul tarii si Mesopotamia, Patagonia si Pampasul. Capitala Argentinei e Buenos Aires, un oras modern si cel mai mare port al tarii. Pentru a ajunge la nivelul celorlalte metropole, multe dintre cladirile vechi si in paragina au fost demolate, in locul lor fiind ridicate zone rezidentiale.
Considerat cel mai european oras din America de Sud, aici pot fi vazut cladiri din sec XIX, adevarate exemple de arhitectura coloniala , multe din ele fiind in trecut locuite de cei mai bogati dintre imigrantii spanioli.Capitala gazduieste numeroase muzee, biserici si catedrale, parcuri si institutii culturale.
Citeste si:  Istorie si religie in Armenia
Muzeul de Arta Hispanica „Isaac Fernandez Blanco”, adaposteste o colectie impresionanta de artefacte coloniale si indiene, multe dintre ele lucrate in argint. Muzeul Evita, va pune la dispozitie o incursiune in viata Evitei, montaje video si o colectie formata din numeroasele ei rochii, acestea reprezentand atractia principala a muzeului.
Teatro Colon, e printre primele opere din lume, avand o arhitectura impresionanta si una din cele mai bune acustice. Cu ajutorul unui ghid se pot vizita atelierele teatrului, salile de repetitie si numeroasele incaperi ale acestuia. Acesta e singurul teatru din Argentina, care deserveste opera, baletul si concertele de muzica clasica sub acelasi acoperis.
Citeste si:  Jazz, repertoriu clasic si muzica electronica la Institutul Francez in cadrul Noptii Institutelor Culturale 2014
Cascada Iguazu, e situata in Parque Nacional Iguazu, la confluenta raurilor Iguazu si Parana. Aceasta are o inaltime de 70 de m si un volum de peste 5000 de m cubi de apa.
Parcul cuprinde si paduri subtropicale, cu vegetatie salbatica iar in zilele senine stropii de apa creaza sute de curcubee.
Champs-Elysees-ul Argentinei il constituie Avenida de Mayo, un bulevard impresionant cu numeroase hoteluri, baruri, printre care si faimosul Cafe Tortoni, unde tangoul este principala atractie si restaurante. Patagonia, se afla in sudul tarii, reprezentand o regiune cu ghetari, fauna si vegetatie de coasta salbatica. Principale atractii turistice ale acestei zone sunt: El Chalten, un mic satuc, foarte cautat de catre alpinisti datorita varfurilor muntoase dificil de atins si Parque Nacional Los Glaciares, cu principala atractie Perito Moreno, un ghetar inalt de 60 de m.
Citeste si:  Bataie cu mancare in Berlin
Mar del plata e cel mai mare port pescaresc al tarii, cu plaje superbe, cu locuri de practicare a sporturilor acvatice, tenisului, golfului, echitatiei. Pot fi vizitate aici cateva teatre si galerii de arta moderna. Cele mai importante obiective din Argentina au fost incluse pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Acestea sunt: Parcula national Los Glaciares, Parcul National Iguazu, cele 4 asezaminte pentru guarani de la San Ignacio Mini, Santa Ana, Nuestra Senora de Loreto si Santa Maria Mayor, Peninsula Valdes, picturile murale din pestera Cueva de la Manos din Rio Pinturas, Parcurile naturale Ischigualasto si Talampaya, ansamblurile de cladiri din zona Cordoba si Quebrada de Humahuaca.


Un comentariu
  1. Mi-ar placea enorm de mult sa ajung in Argentina. Sunt multe locuri mirifice acolo care intr-adevar merita sa fie vizitate. Si argentiniana este o limba foarte usoara, care difera putin de spaniola.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.