fbpx

Aproximativ 40.000 de bilete pentru Festivalul „George Enescu”, puse in vanzare de luni

Aproximativ 40.000 de bilete individuale pentru Festivalul International „George Enescu” sunt puse in vanzare de luni, incepand cu ora 10,00, la birourile Eventim din Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara.

Pentru seria Mari orchestre ale lumii, ce va avea loc la Sala Mare a Palatului, biletele vor putea fi achizitionate la preturile de 80 lei – categoria I, 75 lei – categoria a II-a, 65 lei – categoria a III-a si 45 lei – categoria a IV-a.

Biletele pentru seriile Recitaluri si Concerte camerale si Concertele de la miezul Noptii de la Ateneul Roman pot fi gasite la preturile de 80 lei – categoria I si 70 lei – categoria a II-a.

Citeste si:  Stresul profesional in nuante de roz

Pentru seriile Enescu si contemporanii sai si Muzica secolului XXI – Workshop de la Ateneul Roman si Sala Mica a Palatului biletele pot fi cumparate la preturile de 30 lei – categoria I si 20 lei – categoria a II-a, in timp ce pentru seria Spectacole de opera si balet, de la Opera Nationala Bucuresti, preturile sunt de 80 lei – categoria I si 65 lei – categoria a II-a.

Peste 150 de evenimente sunt programate sa aiba loc in perioada 1 – 28 septembrie 2013, la Bucuresti si in mai multe orase din tara (Arad, Bacau, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi, Oradea, Sibiu si Timisoara), in cadrul Festivalului Enescu.

Citeste si:  Hai sa sustinem finalizarea proiectului Marie Curie!

Editia 2013 a Festivalului Enescu ofera un mix cultural unic, care il pune in valoare pe compozitorul roman George Enescu, alaturi de compozitori faimosi precum Richard Wagner, Giuseppe Verdi si Benjamin Britten – comemorati in acest an -, Schoenberg, Mahler, Beethoven etc.

Creatiile lui George Enescu vor putea fi auzite la Bucuresti in interpretarea unica a unor artisti si orchestre faimoase, precum Concertgebouw Amsterdam, Staatskapelle Berlin, London Philharmoni, Münchener Philharmoniker, Royal Philharmonic London, Royal Stockholm Philharmonic sau Academy Saint Martin in the Fields.

Printre invitatii care vor urca pe scena Festivalului Enescu in acest an se numara personalitati ale muzicii clasice internationale – dirijorii Daniel Barenboim si Mariss Jansons, pianistii Radu Lupu, Murray Perahia, Pinchas Zuckerman, Maxim Vengerov si Evgheni Kissin.

Citeste si:  Helene - mereu sexy

Se vor afla pentru prima oara in Romania, cu ocazia acestei editii a festivalului, formatii si artisti precum orchestra Rundfunk Sinfonieorchester Berlin
– care va prezenta Tetralogia lui Wagner, pentru intaia data la Bucuresti in ultimii 50 de ani -, Pittsburgh Symphony Orchestra, National Philharmonic Of Russia, John Malkovich si Wiener Akademie, Harmonius Chamber Orchestra – Osaka, Vortice Dance Company.

De asemenea, revin pe scena festivalului orchestre faimoase care au fost la editia precedenta, precum Royal Concertgebouw Amsterdam si Staatskapelle Berlin,/b>, Academia Santa Cecilia di Roma, ca o reconfirmare a valorii Festivalului Enescu.

Sursa: Agerpres.ro.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.