Anglia, Tara Saxonilor

Please select a featured image for your post

Anglia, este cea mai mare si mai populata tara din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord. Denumirea acesteia provine de la Tara Anglilor, referindu-se la angli, un trib germanic din vest, care s-a asezat in insula in secolul V. Acestia proveneau din Peninsula Iutlanda, Germania si Danemarca de azi. Numele Angliei in limba cornica este Pow Sows, in traducere Tara Saxonilor. Capitala Angliei, Londra reprezinta o imbinare intre modern si traditional, turnurile inalte de otel strecurandu-se printre vechile case georgiene si victoriene. Cele mai frumoase locuri din Londra se afla in Orasului Vechi, Turnul Londrei si Catedrala St. Paul, fiind numai cateva. Simbolul cel mai de pret al Londrei este Palatul Buckingham, aflat la capatul celebrei Promenade Mall. Acesta reprezinta locuinta si locul de activitate a familiei Windsor. Palatul e format din 19 sali de festivitati, 52 de dormitoare regale si de oaspeti, 188 de camere pentru personal, 78 de bai si 92 de birouri. In aripa de nord a castelului se afla apartamentele regale, iar intre august si octombrie, cand familia regala paraseste cladirea, incaperile sunt deschise pentru public. In fiecare zi la 11:30 are loc schimbarea garzii regale, infanteristii cu tunici rosii si caciuli din blana de urs fiind renumiti pentru sobrietatea lor.
Citeste si:  Filmele anului 2007
Palatul Westminster sau Palatul Parlamentului este locul in care isi desfasoara activitatea cele doua camere din Parlament, a Lorzilor si a Comunelor. Westminster Abbey a fost martora multor evenimente importante din istoria Angliei, aici fiind incoronati multi dintre monarhii englezi, unii din ei dormindu-si aici somnul de veci. Aceasta este una dintre cele mai vechi biserici ale orasului, cu o impresionanta arhitectura medievala. Tower Bridge sau Turnul Londrei, construit in stil gotic pentru a fi asemanator ca stil cu turnul din apropiere, e faimos datorita bratelor gigante care se ridica pentru a permite trecerea vaselor mari.
London Eye, cunoscuta si ca Millenium Wheel, e cea mai inalta roata de acest fel din Europa avand 135 m. In momentul in care a fost construita era cea mai mare din lume insa a fost detronata de Steaua Nacht-ului din Singapore. Alte simboluri alte orasului sunt: British Museum, Kensington Palace, Hyde Park si Apsley House.
Citeste si:  Mandrie, prejudecata si zombi in avanpremiera nationala la Love Story Festival
Manchester, e centrul celei mai populate zone din Anglia si un important centru industrial, cultural si comercial. Orasul e renumit in special pentru influenta sa in istoria muzicii, industriei precum si pentru legaturile cu sportul.
Chinatown, gazduieste majoritatea restaurantelor asiatice iar The Village, cunoscut ca si Gay Village e zona in care se afla cele mai vechi si mai stabile comunitati de homosexuali din Europa. In fiecare an, aici are loc un festival gay. Castlefield, e una dintre fostele asezari romane originale, fiind in acelasi timp centrul retelei de canale a orasului si un centru de transporturi de o mare importanta istorica. Atractii ce nu trebuie ratate sunt: Mila Curry, Universitatea Manchester, Biserica Sf. Maria, Catedrala Maria si muzeele Manchester, Istoriei Poporului, Evreiesc si Urbis.
Al doilea oras ca marime din Anglia este Birmingham, unul dintre cele mai mari centre industriale din lume. Cu toate acestea o mare parte a orasului e acoperit cu spatii verzi. Printre atractiile turistice ale orasului se numara Aston Hall, Institutul de Arte frumoase Barber, Cadbury World, Casa Soho si multe altele.
Leeds e situat in regiunea Yorkshire si e considerat a fi capitala Angliei de nord. Acesta gazduieste foarte multe baruri si cluburi, datorita numarului mare de studenti, viata de noapte fiind printre cele mai agitate din tara.
Citeste si:  Grecia III - Peninsula HALKIDIKI
Cel mai important muzeu este muzeul armurilor Royal Armourie, ce gazduieste colectii transferate de la Muzeul Tower of London. Orasul detine si cateva teatre, cele mai importante fiind Grand Theatre, Opera North si City Varietes. Leeds-ul se mandreste ca fiind locul unde s-au filmat primele secvente de imagini in miscare de catre Louis Le Prince pe podul Leeds Bridge. Clima in Anglia e foarte schimbatoare iar ploile pot aparea fara niciun fel de avertizare, de aceea se recomana tinute adecvate vremurilor ploioase. Cazarea se poate face in hoteluri modeste sau luxoase, in toate preturile fiind destul de mari. Privitor la gastronomie, aceasta e destul de modesta, insa retaurante cu specifice europene sau asiatce se gasesc la tot pasul.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.