Andreea Banica

Please select a featured image for your post

Data si locul nasterii: 21.06.1978, Eforie
Stare civila: Necasatorita
Zodie : Gemeni
Ocupatie: Cantareata

Lansandu-se in muzica de la o varsta extrem de frageda, artista a fost rapid remarcata de Adrian Paunescu care a indrumat-o spre cursurile de pregatire din Constanta, pe care le-a urmat cu brio. Cu o mica minciuna spusa organizatorilor, dandu-se cu doi ani mai mare a reusit sa ia premiul intai la doar 6 ani la concursul Cantarea Romaniei. La acelasi concurs, anul urmator a reusit sa ia tot premiul 1. Parintii ei si-au dat seama ca fara o pregatire in domeniu nu ar fi reusit sa faca fata competitiei din domeniul muzicii, Andreea a facut 2 ani de pian si 4 ani de canto. A fost prezenta in continuare la mai multe festivaluri de muzica din toata tara, dar succesul desavarsit l-a cunoscut la Festivalul de la Mamaia, editia din anul 1998, de unde a fost practic propulsata in showbizul autohton. Prima trupa de fete din Romania, Exotic, a fost punctul ei de inceput. Acolo le-a avut colege pe Claudia Patrascanu si Iulia Chelaru. Prima piesa inregistrata de ele, „Sexy” a devenit mai tarziu un real succes. Alaturi de cele doua fete Andreea a lansat albumele Sexxy si Pasional. Dupa doi ani de succese trupa s-a destramat, fiecare urmandu-si drumul ei. Anul 2000 reprezinta anul in care Andreea o cunoste pe Cristina Rus, cea cu care a infiintat o noua trupa, Blondy. Vreme de 4 ani ele au lansat 3 albume si sase videoclipuri care au fost extrem de apreciate de public. In anul 2003 au primit de la Radio Romania Actualitati premiul pentru cea mai trupa dance. Cristina Rus a ales sa paraseasca trupa in anul 2004, dar Andreea nu a renuntat la numele care a consacrat-o, ea continuandu-si cariera sub aceeasi titulatura, Blondy. „Dansez, dansez” a fost prima melodie care i-a adus succesul mult asteptat pe cont propriu, cantareata realizand-o in colaborare cu Laurentiu Duta, cu care a scos si primul album solo. Acesta s-a bucurat de un succes neasteptat, obtinand Discul de aur pentru vanzari, oferit de casa de discuri Cat Music. Alte doua hit-uri de pe acel album sunt „Indragostiti” si „Dulce si amar”.
Citeste si:  Tichetele de vacanta
A luat premiul de cea mai bine vanduta artista din Romania, dupa ce single-ul „Fiesta” a ajuns in toate topurile muzicale din Romania, aducandu-I artistei si premiul pentru cea mai buna artista solo la Premiile MTV. Abia atunci a decis ca numele de scena necesita o schimbare, asa ca „Blondy” a devenit „Andreea Banica”. In iunie 2007 a iesit pe piata al doilea album al Andreei, numit „Rendez-vous”, a carui piesa care poarta acelasi nume a continuat seria de succese a melodiei „Fiesta”, find una dintre cele mai difuzate piese din vara anului 2007.
Citeste si:  "The Clone Wars", "Sex and the City" si ultimul "Rambo", printre cele mai proaste filme din 2008
De-a lungul carierei a colaborat cu mai multi artisti romani, cum ar fi : Laurentiu Duta, Marius Moga, Sandy Deac, trupa Simplu si Taraful din Clejani. Casele de discuri de care a apartinut sunt Mediapro ( 1998 – 2000 ) si Cat Music ( 2000 – prezent ). Televiziunea nu este un domeniu necunoscut pentru Andreea, ea find prezentatoare pentru emisiunile Cocktail si Folclorul Contraataca (2003 – 2004) de la Antena 1. A vrut sa vada si daca are talent ca actrita, jucand in serialul Pro TV `Meseriasii`, in 2005, pentru doua sezoane. In 2007 a semnat un contract cu postul Romantica TV pentru a gazdui o noua emisiune, numita „Departamentul Vedete”.

Citeste si:  ALTA ADRESA DE POMINA - 22 JUMP STREET – doar in cinema din 13 iunie!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.