Albania, Tara Vulturilor

Please select a featured image for your post

Albania, oficial Republica Albaneza, e situata in sud-estul Europei. Cunoscuta si sub numele de Shqipari, Tara Vulturilor, aceasta e una din cele mai mici tari din Europa, avand granite cu Muntenegru in nord, Kosovo in nord-est, Macedonia in est, Grecia in sud, Marea Adriatica in vest si Marea Ionica in sud-vest. Capitala si cel mai mare oras al tarii este Tirana, un important centru industrial, comercial si cultural. Tirana a trecut printr-o perioada de crestere economica si dezvoltare, in prezent incercand sa-si promoveze turismul, lucru destul de dificil datorita instabilitatii politice din regiune. Muntele Dajti, cu o inaltime de peste 1600 m, se afla in partea estica a capitalei, aici aflandu-se si ruinele unui castel ce dateaza din secolul I iHr Obiective ce nu trebuie ratate sunt: Piata Sanderberg ce se intinde pe o suprafata enorma in centrul capitalei, in apropiere fiind situat Muzeul National de Istorie, Turnul cu Ceas si Moscheea Ethem Bay, Kalaja sau Fortareata, Moscheea, un monument de mare importanta istorica si Podul Tabakeve.
Durres, e un oras-port istoric si principalul port al tarii, fondat de triburile bastinase in cadrul unei mici peninsule de pe coasta Marii Adriatice. Atractiile turistice ale acestuia sunt Amfiteatrul Roman, Palatul Regelui Ahmet Zoh, Muzeul Arheologic, Orasul Vechi unde pot fi admirate si in prezent ruinele cetatii si Plaja Currilave, foarte apreciata pentru nisipul fin si deschiderea la Marea Adriatica.
Citeste si:  La cumparaturi - perucile
Shkoder, e situat pe malul lacului cu acelasi nume, in nord vestul Albaniei. Aici pot vazute Cetatea Rozafat, deosebita datorita vestigiilor pastrate de-a lungul timpului, numeroase muzee, biserici, catedrale si monumente istorice. Orasul este unul dintre cele mai vechi din Europa, fiind aflate sub diferite dominatii de-a lungul timpului. Elbasan, se afla situat pe situl vechii cetati Skampa, intemeiata in secolul I dHr. Zidurile acesteia au fost construite deabia in sec IV, avand trei intrari si 26 de turnuri, fortareata fiind construita inca din timpul imparatului Iustinian.
Citeste si:  YARD SALE® de octombrie
Muzeul arheologic, situat in fortareata vechii cetati, detine colectii arheologice din istoria orasului si nu numai, si diferite exponate apatinand culturii iliriene.
Pentru o portie de relaxare, daca treceti prin Elbasan, trebuie neaparat sa incercat baia turceasca, pozitionata in apropiere de Hotelul Skampa. Korce sau Koritsa, e situat in apropiere de granita cu Grecia, reprezentand un important centru comercial, industrial si e considerat a fi cel mai curat oras din Albania. Aici se afla sediul mitropoliei Greciei Ortodoxe. Catedrala de aici construita in anul 1992, e inconjurata de numeroase cladiri vechi, adevarate monumente istorice.
Citeste si:  Divort in familia Giovanni Becali
In centrul Alabaniei de sud e situat orasul Berat, declarat inca din timpul regimului comunist oras-muzeu. Orasul vechi, foarte bine conservat, detine trei cartiere: Mangalem, Gorica si Kalaja. Orasul reprezinta in sine una din cele mai importante obiective turistice ale tarii datorita moscheelor si bisericilor sale vechi. Fier, capitala districtului cu acelasi nume, e situat in sud-vestul Albaniei si gazduieste ruinele vechii cetati Apolonia. Intemeiat la sfarsitul sec XIX, orasul reprezinta in prezent un important centru de desfacere pentru producatorii agricoli si un important producator de energie, detinand o rafinarie si o centrala electrica termala. Muzeul de arheologie din oras gazduieste numeroase artefacte de o majora importanta istorica.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.