fbpx

Adrian Enache

Please select a featured image for your post

Data si locul nasterii: 12.06.1966, Galati
Stare civila: Casatorit
Zodie : Gemeni
Ocupatie: Cantaret

Desi la inceput a vrut sa fie fotbalist, Adrian a renuntat la acest sport la varsta de 19 ani, alegerand in locul lui muzica. Desi s-a distantat de sportul rege, acesta ramas pentru el cel mai mare hobby, el find capitanul echipei Nationale de Fotbal a Artistilor.

Prima aparitie muzicala a fost ca solist al unei trupe din Galati, Phoebus cu care a castigat cele mai importante premii la festivalurile din anii ’80. Unii dintre cei care au cantat cu el, canta in prezent cu Stefan Banica jr.

Cei mai mare idoli ai lui in domeniul muzicii rock au fost AC/DC, Iron Maiden, Metallica, Jethro Tull, Black Sabbath si altii. Cei din trupa Compact au fost interesati de el, dorindu-l ca solist, deoarece in anul 1988, Paul Ciuci a fost plecat in SUA. Mihaela Runceanu este cea care l-a convins sa se inscrie ca la Scoala Populara de arta pe care o absolva cu brio.

Dupa un an reuseste sa se califice in Finala Festivalului National din Mamaia, dar membrii juriului considera ca stilul lui de a canta este prea libertin si nu este pe placul autoritatilor, asa ca din pacate nu ia nici un premiu.

A inceput sa cante muzica pop in 1990, an in care devenise deja o figura comuna la majoritatea posturilor de televiziune si radio. In acelasi an a castigat si premiul al doilea la Festivalul de la Mamaia.

Urmatoarea perioada din viata lui a fost perioada lui de varf, in care a participat la cele mai importante spectacole atat din tara cat si din strainatate. Primul sau album apare abia in 1996, purtand numele ‘E o nebunie’. Aceasta a avut ca punct de plecare festivalul ‘Cerbul de Aur’. Tot atunci, Arina Avram a lansat cartea ‘A alerga dupa o stea’ in care este detaliata viata lui Adrian.

Citeste si:  Din temnite spre sinaxare - Conferintele "Mircea Vulcanescu"

In 1997 canta in deschidere la Diana Ross si Tom Jones la festivalul Pamukalle din Turcia, unde obtine si premiul al doilea la sectiunea Interpretare. Tot atunci este remarcat si de Natalia Oreiro si cantaretul italian Tuto Cutugno.

In anul 1999 apare al doilea album in colaburare cu mai multi interpreti si formatii: Taxi, 1Q-ul Sapro, Elena Carstea, Aurelian Temisan si Daniel Iordachioaie. Albumul se intituleaza ‘Nebun dupa Femei’. Anul 2000 este anul in care Enache obtine premiul al treilea la Festivalul Voice of Asia din Kazahstan unde reprezinta Romania, dar si premiul special pentru cea mai buna voce masculina.

Citeste si:  Adrian Enache disputat de doua femei

Din ce in ce mai multe evenimente mondene ii doresc prezenta, dovada find faptul ca este inclus pe un album dorite de hotelurile de lux din romania, intitulat ‘My Favourite Songs’. Piesa compusa de Andrei Kerestely, ‘O singura noapte’ ii asigura un succes enorm in august 2002 la Festivalul de la Mamaia. La sfarsitul aceluiasi an isi schimba repertoriul si imaginea, dovedind ca muzica este pentru el un mod de a trai.

Cateva lucruri interesante despre el:
– Femeia ideala: simtul umorului, inteligenta, spirituala, imprevizibila, exotica.
– Cartea preferata: ‘Punct si contrapunct’ de Aldous Huxley
– Filmul preferat: ‘Parfum de femeie’
– Mancarea preferata: Bame cu pui
– Parfumul preferat: Boss Orange
– Florile preferate: Crinii si Trandafirii
– Deviza sa: ‘Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem altceva’.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.