fbpx

Adio, Vintila Corbul!

A incetat din viata unul dintre cei mai prolifici scriitori romani ai tuturor timpurilor: Vintila Corbul. Acesta a murit ieri intr-un spital din Paris, la varsta de 91 de ani inainte sa-si termina ultimul roman „Ciuma rosie”.

A avut o viata cu adevarat tumultuoasa. Provenind dintr-o familie foarte bogata, a avut sansa sa-l cunoasca pe Rockefeller. Razboiul a pus insa capat prosperitatii familiei sale. El a fost exclus din magistratura dupa ce tatal sau a fost aruncat in inchisoare, iar averea le-a fost confiscata. A fost nevoit sa lucreze ca muncitor, sa care ciment si caramizi.

Citeste si:  Companii private

In Franta a inceput sa traiasca, in exil, in urma cu aproape 30 de ani.

Starea sanatatii sale s-a inrautatit chiar inainte sa ii fie lansate „Operele complete” care includeau 24 de titluri si 31 de volume.
Titluri precum „Căderea Constantinopolelui”, „Uragan deasupra Europei”, „Cenuşă şi orhidee la New York” au fost vanate in librarii de cititori avizi sau vandute pe sub mana in perioada comunista.

Pe langa cartile sale de inspiratie istorica, avand la baza o munca de documentare extrem de serioasa, el a mai ramas in istorie si pentru scenariile de film pe care le-a scris. Dintre acestea, cel mai cunoscut ramane „Nea Marin, Miliardar”.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.