fbpx

Ada Kaleh, insula visului si a uitarii: 2 iulie – 28 iulie 2013, Sala Oaspeti

Muzeul National al Taranului Roman din Bucuresti, in colaborare cu Muzeul National de Arta al Romaniei, Biblioteca Nationala a Romaniei si Biblioteca Academiei Romane, avand sustinerea Uniunii Democrate Turce din Romania, readuce in atentia publicului bucurestean insula Ada Kaleh, un loc neasemuit si plin de viata, acoperit, in 1971, de apele lacului de acumulare al Hidrocentralei Portile de Fier I, de pe Dunare.

Citeste si:  Biletele pentru festivalul Peninsula la Germanos

Dupa expozitia Ada Kaleh. Insula din suflet, deschisa pentru doua saptamani in august 2012, propunem publicului o noua perspectiva asupra insulei scufundate, invitandu-l sa priveasca printre gene Ada Kaleh si s-o admire prin ochii celor care au vizitat-o candva, pastrand-o in memorie ca pe o insula a visului si a uitarii.

Expozitia Ada Kaleh, insula visului si a uitarii pune accentul pe imaginile acestui colt de Orient pastrate in memoria afectiva a nenumaratilor sai vizitatori vremelnici, turisti de rand, dar, mai ales, personalitati ale lumii literare sau artistice romanesti. Scriitori, jurnalisti, artisti plastici sau fotografi care, fermecati de insula, au cautat sa-i prinda atmosfera speciala in cuvinte si imagini potrivite pentru a o transmite, neimputinata, viitorimii.

Citeste si:  Targul de carte, muzica si film Kilipirim incepe miercuri, la Sala Dalles

Expozitia va fi deschisa in Sala Oaspeti a Muzeului National al Taranului Roman, in perioada 2 – 28 iulie 2013.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.