fbpx

7 caracteristici ale unui leader eficient

Leaderii se nasc sau se fac? Pot fi invatate trasaturile unui leadership superior? Nimeni nu este sigur, dar expertii au urmarit sapte actiuni specifice pe care leaderii de succes le au, indiferend de organizatia sau cauza pe care o conduc.

1. Fa-i pe ceilalti sa se simta importanti. Daca scopurile si deciziile tale sunt egocentrice, subordonatii tai isi vor pierde entuziasmul rapid. Accentueaza-le puterea si contributia.
2.Promoveaza o viziune. Subordonatii tai au nevoie de o idee clara a locului unde vrei sa-i duci, si au nevoie sa inteleaga de ce scopul este atat de important pentru ei. Treaba ta ca leader este sa asiguri acea viziune.
3. Urmeaza regula de aur. Trateaza-ti angajatii in felul in care iti place sa fii tratat. Un leader abuziv atrage putini angajati loiali.
4.Admite greselile. Daca oamenii banuiesc ca iti acoperi propriile greseli, acestia isi vor ascunde la randul lor si greselile lor si vei duce lipsa de informatii importante in luarea deciziilor.
5.Critica-i pe ceilalti numai in particular. Lauda in public ii incurajeaza pe ceilalti sa depaseasca, sa exceleze, dar critica in public ii face pe toti sa se simta stanjeniti si rusinati.
6.Fa un joc al competitiei. Condusul competitiv poate fi o unealta valoroasa daca o folosesti corect. Stabileste telurile echipei, si recompenseaza membrii care le indeplinesc. Examineaza esecurile si sarbatoreste succesul grupului.

Citeste si:  Danemarca, Taram Scandinavic
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.