5 femei regizor pe care barbatii nu stiu ca le iubesc

Please select a featured image for your post

Kathryn Bigelow are sanse mari sa castige Oscarul pentru Cel Mai Bun Regizor (premiile se acorda duminica asta) si o va face pentru un film deosebit de ne-feminin. Femeile regizor nu fac numai comedii romantice si drame despre alte femei. Am aici o lista de regizoare care au facut cel putin un film dupa care barbatii sunt innebuniti.

Merita mentionat ca si Kathryn Bigelow nu se afla la primul ei film de actiune/drama cu The Hurt Locker. Mai stie cineva Point Break? Bijuteria aceea a anilor 90 cu Keanu Reeves si Patrick Swayze pe post de surferi? Ah… ce vremuri bune

Mary Harron

Mary Harron nu numai ca a regizat filmul American Psycho. Dar ea a fost cea mai puternica sustinatoare a lui Christian Bale, pe care nimeni de la studio-ul de productie nu il dorea in rolul principal. Prin urmare Harron a stiut dinainte cum sa miroasa cat de badass va ajunge Bale in cele din urma. In plus a facut filmul exact atat de violent si artistic cat trebuia sa fie pentru a esua din punct de vedere al box office-ului, dar sa devina un fenomen cult, despre care inca mai vorbim.

Citeste si:  Andrea Bocelli va canta pentru romani pentru prima oara pe 10 mai 2013

Vicky Jensen

Shrek a fost si ramane unul dintre cele mai amuzante filme de animatie produse vreodata. A luat un subiect desuet precum basmele si l-a intors pe dos. Este de asemenea ultimul film AMUZANT in care a jucat Eddie Murphy. Si cine ar fi stiut ca a fost regizat de o femeie. 🙂

Citeste si:  SARKIS LA CELALALT CAPAT AL CURCUBEULUI (A L’AUTRE BOUT DE L’ARC-EN-CIEL)

Katia Lund

Ok, aici shit gets serious. Katia Lund a fost co-regizoare la filmul City of God, o drama serioasa despre viata intr-un cartier rau famat al orasului Rio de Janeiro in timpul anilor ’60. Filmul este de o violenta desavarsita si se afla in Top 20 pe IMDB (locul 17 mai exact).

Lexi Alexander

Daca tot am adus vorba de violenta desavarsita, nu puteam sa nu o mentionez pe Lexi Alexander, mandra posesoare a unui portofoliu de filme care il include si pe Punisher – War Zone. Un film de actiune ca pe vremuri, in care eroul trebuie doar sa traga un pumn si face capete sa explodeze. La propriu! Dar mai degraba atrag atentia asupra filmului Hooligans. Daca filmele de actiune sunt o alegere destul de ciudata pentru o femeie regizor, ce sa mai zicem de un film despre cultura huliganilor britanici?

Citeste si:  Primiti cu Eurovisionul? (partea a II-a)

Catherine Hardwicke

Aproape ca nu am pus-o pe Catherine Hardwicke in lista (pentru ca a regizat primul Twilight), dar nu pot sa ma abtin pentru ca Lords of Dogtown mi-a placut asa de mult. Si nu am nici o tangenta cu skateboard-ingul dar asta inseamna sa fii femeie regizor daca pana si un subiect asa de strain mie poate sa para dintr-o data infinit mai interesant.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.