40000 de participanti la Peninsula

Organizatorii Festivalului Peninsula de la Târgu Mureş au estimat sâmbătă, că la a şasea ediţie a evenimentului au participat, în total, în jur de 40.000 de vizitatori, în loc de 50.000, cât au estimat iniţial, transmite corespondentul NewsIn.

Festivalul a ajuns sâmbătă la a patra şi ultima zi, iar înafară de ziua de joi vremea a fost în general ploioasă. Directorul Festivaluiui Peninsula, Szepessy Szabolcs, a declarat, în cadrul conferinţei de presă, că înafară de ploaia care le-a încurcat puţin socotelile, probleme organizatorice nu au existat în cadrul evenimentului.

“Festivalul Peninsula a avut succes, iar feedback-ul pe care l-am primit de la participanţi a fost că evenimentul este foarte bine organizat şi serviciile, sunt, de asemenea, mai bune”, a afirmat Szepessy.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 6-12 mai

La rândul său, directorul executiv al Biroului de Producţie “Sziget”, unul din organizatorii festivalului, Gerendai Karoly, a afirmat în momentul în care a preconizat 50.000 de participanţi s-a gândit că va recupera bugetul de 750.000 de euro investiţie în eveniment. “Avem speranţa că vor veni oameni şi în ultima zi, ca să depăşim cifra de 40.000 de persoane. În plus, avem promisiuni de sponsorizări din Ungaria, iar dacă acestea se valorifică, vom finaliza partea financiară pe zero”, a declarat Gerendai.

El a spus că o problemă pentru aducerea unor nume mari este accesibilitatea municipiului Târgu Mureş, care nu are una aeroport destul de mare. Din acest punct de vedere, trupe precum Prodigy, Pendulum – Live act sau Offspring.

Citeste si:  Sapunul - talisman

“Cu cât un festival este mai puternic, cu atât îşi doresc artiştii mai mult să poată participa. Eu cred că pe partea aceasta trebuie să insistăm”, a mai spus Gerendai Karoly. Sâmbătă, capul de afiş al festivalului, britanicii de la Morcheeba, au concertat la scena Weekend, repertoriul incluzând în general piese lente, astfel că în loc de petrecere, participanţii au avut parte de un concert relaxant.

Morcheeba a dedicat piesa Otherwise participanÅ£ilor la festival care urcă în cabină pentru a sări cu coarda de bungee jumping – situată în câmpul vizual al artiÅŸtilor care urcau pe scena Weekend – dar până la urmă li se face frică ÅŸi coboară, tot în cabină.
Tot sâmbătă seara, DJ-ul german ATB a reuşit din nou să atragă mii de oameni la cortul Kiss Arena, la fel cum a făcut şi la ediţia din 2006. Pentru ziua de sâmbătă, la Peninsula sunt programate, printre altele, concertul germanilor de la Beatsteaks, la scena Weekend, iar la Kiss Arena va mixa John B.
În total, la cea de a VI-a Festivalului Peninsula au venit peste 80 de trupe, artişti şi DJ-i, care au cântat pe patru scene amenajate pe malu Mureşului.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 8-14 septembrie

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.