15 proiecte din Bucuresti vor strange bani la cel mai mare pranz din Romania

The Big Lunch Bucharest, cel mai mare pranz cu strangere de fonduri din Romania, este organizat pentru prima oara de Fundatia Comunitara Bucuresti, dupa o idee Eden Project din Marea Britanie. Dupa selectia de proiecte, 15 cauze isi vor organiza propriile campanii de strangere de fonduri. Pe 27 septembrie, fiecare proiect din acest eveniment isi poate organiza unul sau mai multe pranzuri pentru comunitatea din care face parte. The Big Lunch are loc pe 27 septembrie, in zeci de spatii din Bucuresti, pe parcursul a mai bine de patru ore.

Apelul de proiecte s-a desfasurat intre 4 si 25 august si a fost jurizat de echipa Fundatiei Comunitare Bucuresti, organizatorul acestui eveniment. Cele 15 proiecte care vor face parte din prima editie The Big Lunch sunt: Asociatia Work at Home Moms cu proiectul Scoala de croitorie si design pentru mame; Asociatia Club Sportiv Climb Again cu proiectul „Impreuna la drum- escalada pentru copiii nevazatori”; Centrul de Resurse pentru participare publica cu proiectul „CeRe-ti orasul inapoi, nu astepta super eroi!”; Asociatia Media DOR (Decat o Revista) cu proiectul „Bucuresteanul”, o serie de povesti care scot in evidenta oameni si intamplari din capitala, pentru a ne apropia si a ne ajuta sa ne cunoastem; Grupul de initiativa pentru infiintarea Fundatiei comunitare Dambovita pentru amenajarea centrului de educatie alternativa in mediul rural ,,Invatam altfel”; Hey Marie! care propun intalniri de discutii intr-un cadru informal de tipul sezatori cu invitati tineri; Asociatia Inima Copiilor cu proiectul „Inima Copiilor e si inima ta!”; Fundatia Noi Orizonturi pentru „Elementele VIATA in 5 centre de plasament din Bucuresti”; Fundatia PACT, cu proiectul „PACT pentru COMUNITATE”; Asociatia pentru Protectia Animalelor ROBI cu o campanie de sterilizari gratuite a pisicilor comunitare; Asociatia Sansa ta cu programul „O sansa calda” care isi propune sa puna la dispozitie saptamanal aproximativ 180 de portii alimentare pentru persoanele fara adapost; Asociatia pentru Secolul Urmator cu proiectul „Vreau la teatru”; Asociatia Shakespeare School pentru Educatie cu programul Engleza pentru Viata; S.T.U.P. Social Trading Urban Place cu proiectul Uleiosul, proiect pilot de colectare urbana a uleiului si grasimilor alimentare de uz casnic; Asociatia Young Initiative pentru o campanie de donatii de scutece pentru bebelusii institutionalizati.

Citeste si:  Bancile sprijina literatura tanara

Si Fundatia Comunitara Bucuresti va organiza o campanie de stangere de fonduri si un pranz cu donatii pentru proiectul “8 hours overtime for a good cause” din toamna acestui an, care consta intr-o seara de lucru peste program pentru profesionisti din diverse domenii in beneficiul mai multor organizatii din Bucuresti.

foto

Citeste si:  Ateliere de creativitate la Muzeului Taranului

Donatiile pentru proiectele inscrise se vor face pe platforma Galantom.ro, incepand cu 1 septembrie, astfel ca timp de o luna ele isi vor derula propriile campanii de fundraising. Galantom.ro este comunitatea oamenilor de bine, o platforma care ajuta oamenii implicati sa stranga fonduri pentru proiectele ONG-urilor care aduc schimbare in comunitate.

The Big Lunch ii incurajeaza pe bucuresteni sa participe sau chiar sa organizeze pranzuri de sustinere a celor 15 cauze impreuna cu prietenii, vecinii sau colegii, acasa, pe strada, in parcuri, la terase si la serviciu. In urma fiecarui tip de eveniment fondurile stranse vor fi donate uneia dintre cele 15 cauze comunitare. Oricine poate contribui pe 27 septembrie la The Big Lunch: fie ca e vorba de restaurante, bistro-uri, mici afaceri de catering, bloguri din domeniul culinar ori chiar companii care vor sa sponsorizeze acest eveniment.

The Big Lunch este comunicat de urmatorii parteneri media si bloggeri: emisiunea Sanatatea in Bucate, de la Digi24, GoodFood, 121.ro, Mixtopia, Enjoystyle.ro, Gustos.ro, Revista Ioana, Femeia de astazi, Taietel, Orasul vorbeste, Designist, Urban.ro, Kiss the cook, Foodie Family, Food Revolution Romania, Burger Van, Urbankid.ro, Getlokal.ro, Totul despre mame, Idei pentru mamici si copii, Andreea Vasile, Tea slabeste, Andie’s Veggies.
Cel mai mare pranz cu strangere de fonduri din Romania este sustinut si de urmatoarele spatii si proiecte culinare din oras: LUDIC, Institute, the Café, Cooku Bau, Alandala, FROG, Acuarela.

Citeste si:  La Baneasa Shopping City: Ai cele mai bune oferte la colectia de primavara-vara

Despre The Big Lunch Bucharest
The Big Lunch Bucharest este un eveniment de comunitate si de strangere de fonduri pentru 15 cauze din Bucuresti, care se desfasoara intr-o singura zi, organizat pentru prima oara in Romania de Fundatia Comunitara Bucuresti.
In Marea Britanie, The Big Lunch este reuniunea anuala a vecinilor, o idee Eden Project care este posibila cu sprijinul The Big Lottery Fund. Evenimentul este organizat pentru prima oara in Romania de Fundatia Comunitara Bucuresti.
Din 2009, in Marea Britanie au avut loc mii de evenimente ale comunitatilor, iar anul acesta, pe 1 iunie, 4,83 milioane de oameni din Marea Britanie au facut parte din The Big Lunch.

Despre Fundatia Comunitara Bucuresti
Fundatia Comunitara Bucuresti colecteaza fonduri de la afaceri locale si persoane particulare, pentru a finanta proiecte care stimuleaza initiativa si aduc oamenii impreuna in comunitatile din Bucuresti/bucurestene. Fundatia Comunitara Bucuresti s-a infiintat in anul 2011 si este parte din miscarea nationala Fundatii Comunitare, alaturi de alte 11 fundatii comunitare din tara.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.