fbpx

15 moduri de a reusi in afaceri

Stiati ca 40% din persoanele tinere vor sa fie proprii lor sefi intr-o zi? Asta inseamna ca avem multi aspiranti la titlul de antreprenori. Milioane, de fapt.
Adevarul este, ca doar un sfert din acesti oameni au inceput in realitate o afacere. Unii se simt confortabil intr-un stil de viata la care nu-si permit sa renunte. Altii realizeaza cat de greu este sa fii antreprenor si nu incearca niciodata. Uneori viata se intampla pur si simplu si face antreprenoriatul de neoprit.
Din acei putini care incearca de fapt sa isi deschida o afacere, majoritatea esueaza. Cei care reusesc, totusi, au cateva lucruri in comun.
Poate ca nu ai nevoie sa posezi toate cele 15 calitati pentru a reusi in afaceri. Dar fii dispusa sa le inveti sau angajeaza pe cineva care sa te poata acoperi daca vrei sa pornesti la cursa aceasta.
1. Fii o persoana de vanzari
Nu subestima niciodata importanta faptului de a fi capabila sa vinzi. Se afla in capatul acestei liste dinadins. Chiar daca nu trebuie niciodata sa le vinzi clientilor tai, vei fi pusa in situatia de a-ti vinde propriile idei investitorilor tai, sa vinzi viziunea companiei posibililor angajati, si vinde-le clientilor brand-ul. Vanzarea este absolut critica succesului tau, asa ca nu trebuie sa creezi o adversiunea fata de acest lucru.
2. Succesul poate intarzia
Nici o afacere nu este rentabila din prima zi.
3. Disciplina
Disciplina nu este doar despre a munci din greu, cu toat ca trebuie sa faci si asta. Disciplina este de asemenea despre manevrezi tendintele antreprenoriale. Majoritatea antreprenorilor inascuti sunt binecuvantati cu o minte care este ca o masina generatoare de idei. Vestea buna este acea ca unele din acele idei sunt mine de aur. Vestea proata este ca daca continui sa dezvolti noi idei, cele vechi nu vor prinde contur niciodata.
4. Asuma-ti riscuri
Pornind la o afacere proprie este un risc mare el insusi. Nu e de mirare ca atat de putini oameni o fac. Si daca ai un sot sau copii, trebuie sa realizezi ca si ceilalti o fac impreuna cu tine, fie ca le place sau nu. Toti avem nevoia de un anumit nivel de siguranta, asa ca daca nu il gasesti in afacerea ta, planifica sa il gasesti in alta parte- macar pentru cativa ani.
5. Construieste rapoarte
Construirea rapoartelor inseamna construirea respectului, a reputatiei si a aliantelor.
6. Fii lider
In timp ce tu poti fi un urmator innascut, ca un detinator de afacere, trebuie sa fii capabila sa conduci. Asta inseamna increderea in fortele proprii.
7. Fii incomoda
Nimeni nu spune ca a conduce o afacere este usor. Dar in general oamenii subestimeaza dificultatea acestui lucru. Sa fii un antreprenor inseamna sa fii capabil sa traiesti si sa functionezi in acest stadiu pentru perioade extinse de timp, si sa fii capabil sa gasesti un mod de a opri acest lucru pentru a nu-ti consuma viata personala la fel de bine cum iti poate consuma cariera.
8. Inspira-te
Sa fii un antreprenor trebuie sa fii inspirat. Vei putea sa ii inspiri pe altii precum angajatii tai sau clientii. Dar cel mai mult vei continua sa te inspiri pe tine insuti, pentru ca uneori viziunea ta este singurul lucru care te poate conduce la stadiul cel mai inalt al afacerii tale.
9. Concentreaza-te
Concentrarea este legata strand de disciplina. Abilitatea de a ignora sunetele deranjante pentru a-ti seta telurile. Acel zgomot pot fi oamenii.
10. Intelege numerele
Numerele sunt extrem de importante atunci cand vrei sa deschizi o afacere, pentru ca totul se rezuma la cifre.
11. Analiza
Legat de faptul de a fi capabila sa intelegi numerele este abilitatea de a te uita la numere in diferite moduri. Uneori ce pare a fi o mare problema, se poate schimba intr-o oportunitate.
12. Cere ajutor
Nu exista antreprenor care sa nu ceara pentru ajutor. Chiar daca simtim o respingere catre acest lucru, este foarte important sa cerem ajutorul atunci cand simtim nevoia.
13. Cunoaste-te pe tine insuti
Fiecare antreprenor are punctele sale forte si slabiciunile sale. Un antreprenor bun joaca pe punctele sale tari si construieste o afacere care sa compenseze slabiciunile sale. Asta inseamna cunoasterea a ceea ce tu esti buna, recunoasterea si structurarea muncii pentru a o face in propriul tau mod.
14. Balanseaza ego-ul personal cu umilitatea
Trebuie sa ai mare incredere in tine ca poti sa faci afacerea. Putem spune chiar ca un ego mare poate de fapt sa fie un avantaj- ajuta oamenii sa vorbeasca despre tine si te poate ajuta sa iti cresti vizibilitatea. Dar exista o linie fina intre ego-ul snatos si sa fii un maniac. Dar adu multa umilitate jocului. Nu vei reusi niciodata sa ii multumesti pe toti, asta e clar.
15. Perseverenta
Majoritatea dintre noi, ies din cursa din lipsa de perseverenta. Chiar daca pici, trebuie sa inveti sa te ridici. E o regula de aur pentru a avea succs. Strategia de recuperare este ceea ce conteaza. Evitarea greselilor nu este.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 16-22 iunie
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.