fbpx

Tipuri de pastile de slabit

Pastilele de slabit ne garanteaza in toate reclamele, indiferent de caile de comunicare, pierderea kilogramelor in plus, ca printr-o minune. Nicio dieta nu este necesara, exercitiile sunt pentru cei care au timp de pierdut, iar ele – pastilele de slabit – raman micul nostru miracol. Reprezinta insa aceste pastile un miracol intr-adevar, sau consecintele negative pot fi greu de controlat? Si nu vrbesc indeobste de dependenta pe care o pot da si de care trebuie sa ne ferim.

Citeste si:  Ce este spondiloza cervicala

Mai intai de toate trebuie sa stim ca pastilele de slabit sunt de doua tipuri: cele recomandate de medic si cele pe baza de plante – care, atentie, desi se pot cumpara fara prescriptie, este necesar un aviz medical in prealabil.

Pastilele pe baza de prescriptie medicala contin sibutramine, diethylpropion si phentermine, substante care actioneaza la nivel nervos, creand senzatia de satietate sau taierea poftei de mancare. Orlistatul este o alta substanta care conduce la neabsorbtia grasimilor, acestea ajungand aproape instantaneu sa fie eliminate prin scaun.

Citeste si:  Aftele Bucale

Pastilele pe baza de plante, care pot fi cumparate fara o reteta au insa acelasi proces: acela de a bloca pofta de mancare si a arde cu repeziciune grasimile. Indiferent de pastilele de slabit la care apelezi, ar trebui sa stii insa ca reactii adverse precum insomniile, palpitatiile, cresterea tensiunii arteriale, gastrita sau ulcer, afectiuni ale rinichilor sau ale ficatului, reducerea pulsului, cresterea riscului de atac de cord sunt doar cateva dintre riscurile la care te expui.

Asadar, daca ai incercat toate metodele de slabit si niciuna nu a dat rezultate, inainte de a merge la un medic pentru o reteta, incearca totusi sfaturile unui nutritionist si combina un regim sanatos, fara duritate, combinat cu exercitii fizice.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.