fbpx

Perioada de coacere a strugurilor

Please select a featured image for your post

Pare simplu ca buna ziua, stie si un copil, mai ales unul de la tara, cand se culeg strugurii: in septembrie-octombrie. Numai ca exista niste conditii care trebuie respectate ca sa obtinem un vin bun. Sau struguri de masa, de ce nu?

Nu vom lucra dupa ureche, ci vom cunoste bine soiul de struguri cultivat. Adica sa stim ce gust marime, ce culoare, ce aroma au strugurii nostri, ce greutate au ciorchinii. De cum vine perioada culesului viei, vom culege, la doua-trei zile, cam cate o suta de boabe de struguri , fara sa le alegem, si le vom studia starea in care au ajuns. Cand vedem ca sunt indeplinite acele conditii, vom da drumul la culesul viei intregi. In primul rand, strugurii sa atinga cel mai inalt grad de dulceata. Foarte importanta e si culoarea. La strugurii albi, trebuie sa apara o nuanta aurie. Cei rozalii ii vom recolta cand coaja atinge cea mai aprinsa nuanta. La strugurii inchisi la culoare trebuie sa dispara orice urma de verde de pe boabe. Toate boabele ciorchinelui trebuie sa fie coapte, nu lasam intre ele bobite verzi. Daca in ciorchini intalnim si boabe stafidite, nu e o nenorocire. Ba chiar exista soiuri de vinuri care se obtin exclusive din asemenea boabe.

Citeste si:  5 cauze ale transpiratiei excesive

Cand purcedem la culesul viei, nu o facem cu noaptea in cap. Asteptam sa se usuce roua. Nu culegem via pe ploaie sau imediat dupa ploaie. Daca a plouat, asteptam o zi sau doua pana ce boabele se usuca bine.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.