Metode de tratare a negilor

Please select a featured image for your post

Negii (veruca) sunt o problema cauzata de virusul HPV (Human Papilloma Virus) si chiar daca in majoritatea cazurilor ei sunt inofensivi si dispar singuri dupa cateva luni, este recomandat ca tratarea lor sa se faca de catre un medic dermatolog, pentru a identifica felul de tulpina a virusului si a verifica daca acesta are sau nu potential canceringen. Un alt motiv pentru care nu se recomanda tratamentul acasa este pentru ca negii sunt extrem de contagiosi, iar ruperea lor poate provoca extinderea acestora in alte zona sau transmiterea la alte persoane.

Citeste si:  5 exercitii pentru marirea sanilor

Medical, principalele forme de eliminare a negilor sunt criogenia (se foloseste o substanta cu temperatura foarte joasa, care „omoara” negul, iar acesta cade dupa cateva saptamani) sau acidul salicic, un remediu foarte eficient, care inmoaie negul, iar acesta va fi indepartat apoi cu o piatra ponce. Daca totusi vreti sa incercati sa tratati singuri negii, puteti incerca un pansament cu acid salicilic de concentratie 1-2% (se gaseste la farmacie), aplicat cateva zile sau pana cand negul se inmoaie – aproximativ aceeasi metoda pe care v-ar aplica-o si un doctor, numai ca acesta ar dispune de acid salicilic cu o mai mare concentratie. Majoritatea producatorilor de cosmetice au disponibile solutii speciale pentru inlaturarea negilor sau a bataturilor, asa incat puteti apela la ele in functie de buget si preferinte.

Citeste si:  Cum se tunde gazonul

Naturist, este cunoscuta eficienta sporita a cantaridei (da, aceeasi substanta extrasa din coarne de radasca si folosita de medicii veterinari pentru cresterea apetitului sexual la bovine…). Un vechi remediu este cel al folosirii unei felii de cartof, legata strans in jurul negului – desigur, atunci cand este posibil sa purtam acest „bandaj”. Felia se schimba o data la cateva ore, iar in aproximativ doua saptamani negul se va inmuia si va putea fi indepartat. Secretul este acelasi: cartoful contine acid salicilic.

Citeste si:  Cum poti sa-ti impresionezi iubitul la o cina romantica?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.