fbpx

Helicobacter pylori – Generalitati

Indiferent ca ne place sau nu, din cand in cand trebuie sa mergem la medic, pentru un control de rutina, prin care sa ne asiguram ca starea noastra de sanatate este buna si ca nu au intervenit schimbari majore care ne pot afecta calitatea vietii.
Helicobacter pylori este un virus care afecteaza mucoasa stomacului si a duodenului.

Infectia cu Helicobacter duce la o inflamatie continua a mucoasei gastrice, la persoanele care au intrat in contact cu bacteria, fiind una dintre cele mai raspandite infectii bacteriene din lume.

Citeste si:  Manichiura in apa, mai simplu de facut acasa decat la salon

Helicobacterul este foarte rezistent in mediul acid si dur al stomacului, aceasta bacterie afectand peste 50% din populatia lumii.

Aceasta bacterie se raspandeste foarte usor: prin sarut, respiratie, folosirea in comun a toaletei sau a acelorasi haine, precum si prin folosirea paharelor sau a veselei de catre mai multe persoane.
In momentul in care ea se fixeaza in stomac, continua sa se raspandeasca pe durata vietii, uneori fara sa ne dam seama sau fara sa ne afecteze organismul in mod negativ.

Infectia cu Helicobacter Pylori provoaca gastrita cronica, o inflamatie cronica, care evolueaza lent si ne afecteaza pe intreg parcursul vietii. Gastrita netratata poate duce chiar la aparitia ulcerului sau a cancerului.

De asemenea, prezenta Helicobacterului poate determina si halena, respiratia urat mirositoare, de-a lungul timpului demostrandu-se faptul ca aceasta bacterie traieste si in gurile persoanelor infectate.

Citeste si:  Cum se realizeaza faimosul coc-nod?

Pentru a elimina orice suspiciune si pentru a va asigura ca nu sunteti infectat cu aceasta bacterie, mergeti la controlul periodic, anual si solicitati medicului sa va dea si analiza pentru determinarea Helicobacterului, chiar daca acesta constata ca nu prezentati semne clinice de boala.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.