Exercitii de slabit – Pilates

Pilates este un set de exercitii fizice de baza care ajuta la mentinerea siluetei prin eliminarea stratului adipos. Ajuta la arderea grasimilor, creste mobilitatea si flexibilitatea articulatiilor, creste rezistenta la efortul fizic, mareste capacitatea pulmonara si poate imbunatati viata sexuala. Daca resimtim dureri cauzate de asezarea defectuoasa a coloanei vertebrale, exercitiile Pilates pot ajuta la corectarea pozitiei spatelui.

Exercitiile Pilates pot fi practicate de toata lumea indiferent de varsta, fiind niste exercitii de slabit foarte relaxante atat pentru fizic cat si pentru psihic. Regula de baza in Pilates este sa respiri corect. Respiratia este extrem de importanta pe tot parcursul exercitiului deoarece ajuta la imbunatatirea circulatiei sanguine: inspira pe nas si expira pe gura intr-un ritm cat mai regulat.

Citeste si:  Ce este uleiul de argan?

Exercitiile Pilates se executa cu miscari lente si controlate ale corpului, dar si cu o atentie sporita asupra miscarilor si respiratiei. Daca vreti sa va apucati de exercitii de slabit , va prezentam 3 exercitii Pilates pentru incepatori:

Exercitiul I – Cu spatele lipit la podea, fara arcuirea coloanei vertebrale, se ridica si se indoaie picioarele astfel incat sa se obtina un unghi de 90 de grade. Ridicarea capului din pozitie orizontala se va face prin arcuirea coloanei vertebrale pana la atingerea barbiei de piept. Picioarele si capul trebuie sa ramana in aceeasi pozitie pe tot parcursul exercitiului. Bratele trebuie sa fie intinse pe langa corp si se vor ridica si cobora, odata cu incordarea muschilor abdominali.

Citeste si:  Histerectomia abdominala - avantaje si dezavantaje

Exercitiul II – Tot din pozitie orizontala, cu bratele intinse in prelungirea corpului si picioarele departate la nivelul umerilor. Miscarea se face prin ridicarea usoara a trunchiului fara ajutorul bratelor, pana in pozitia perpendicular pe sol. Coborarea se face prin aducerea trunchiului in pozitia orizontala cu bratele in prelungirea corpului.

Exercitiul III – Intins pe podea, din pozitie orizontala, se ridica un picior la piept si se sustine cu ambele brate in timp ce celalalt picior ramane intins si ridicat. Apoi se ridica umerii si capul prin arcuirea coloanei vertebrale. Aceasta miscare consta in aducerea alternativa a picioarelor la piept si mentinerea pentru un moment in acea pozitie, odata cu incordarea muschilor abdominali.

Citeste si:  Cele trei linii de baza in chiromantie: a vietii, a inimii si a capului

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.