Efectul yo-yo

Please select a featured image for your post

Daca yo-yo ar fi fost o jucarie ceva mai des intalnita in Romania, efectul yo-yo, despre care auzim adesea in filme sau in versurile cantecelor, nu ar mai fi avut nevoie de explicatii.

Un yo-yo este o jucarie simpla, care arata ca un disc, din interiorul caruia pleaca o sfoara. Cand arunci un yo-yo in jos, tinand sfoara de capat, el va reveni cu si mai mare forta inapoi, din cauza unui resort care se armeaza in timp ce jucaria coboara. La revenire, trebuie sa fii atent sa prinzi yo-yo in palma, altfel te poate lovi peste degete. Si atat, nimic complicat – cum spuneam, e o jucarie simpla!

Citeste si:  Fond de ten - cum se aplica corect?

Expresia „efectul yo-yo” se foloseste pentru a denumi o situatie ciclica, in care incerci sa scapi de ceva, dar acel ceva revine si te loveste cu si mai mult forta decat initial. Expresia este larg uzitata atunci cand ne referim la lucruri sau situatii care au efecte adverse grave, care apar dupa cele pozitive.

Citeste si:  Mancaruri care se prepara rapid

In Romania, termenul folosit pentru a exprima „efectul yo-yo” este „efectul de bumerang”. Chiar daca un yo-yo este total diferit de un bumerang, expresiile sunt perfect sinonime. Si bumerangul este usor de aruncat, insa cand se intoarce e ceva mai greu de prins, si te poate lovi!


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.