Efectele negative ale ceaiului verde

Ceaiul verde este recunoscut pentru proprietatile sale extrem de benefice pentru organism. Din pacate, nu foarte lume stie ca acest ceai „minune” are efectele lui secundare. In comparatie cu alte ceaiuri, ceaiul verde are mult mai putine efecte secundare, insa consumat in exces, poate dauna sanatatii.

Ceaiurile naturale contin cafeina, un stimulent al sistemului nervos. Daca profitam de calitatile ceaiului verde si il bem prea des, ne putem confrunta cu insomnie, nervozitate, anxietate, dureri de cap sau iritabilitate. In 250 de ml de ceai exista intre 15 si 25 de mg de cafeina, in functie de modul in care este preparat. Din acest motiv este foarte important sa preparam ceaiul verde in mod corect: apa nu trebuie sa fiarba ci trebuie sa fie la o temperatura de circa 70 de grade Celsius. In plus, trebuie infuzat nu prea mult, circa 2-3 minute, altfel va avea un gust amar si poate provoca dureri sau arsuri la stomac.

Citeste si:  Top 3 uleiuri pentru un par stralucitor

De asemenea, un consum ridicat de ceai verde poate genera probleme gastrointestinale, batai rapide si neregulate ale inimii, precum si vibratii ale muschilor. Unele tipuri de ceaiuri au o concentratie mare de fluorura si pot inhiba asimilarea calciului daca este consumat in doze mari. Mai mult, consumul de ceai verde in exces poate cauza deficienta de fier in organism.

Citeste si:  Cum ne calculam perioada fertila in functie de menstruatie?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.