Dieta in timpul alaptarii

Please select a featured image for your post

Copilul care se hraneste cu laptele mamei extrage din el vitaminele, proteinele pe care le consuma mama. De aceea, hrana mmei trebuie sa fie mai consistenta, mai variata decat in mod obisnuit. Nu e perioada cea mai potrivita, cand alaptezi, sa fii vegetariana, iar pentru alte diete ai timp suficient dupa aceea.

Citeste si:  Flori pentru inmormantare

Daca e sa vorbim despre ce mancam cand alaptam , mai simplu e sa incepem cu ce sa nu mancam. Sunt contraindicate fasolea, varza si conopida, care ii pot produce bebeusului colici. De asemenea, e nerecomandat usturoiul, care schimba gustul laptelui, iar copilul ar putea avea reactie de respingere. Fara ceai negru si cafea!

Citeste si:  Coafuri par scurt - tips & tricks

Fumatul e contraindicat, iar in ce priveste alcoolul, e permis un pahar de bere sau de vin pe zi. Ceapa, daca nu produce reactii ostile la copil, e foarte buna. Laptele consumat de noi nu ne face sa avem mai mult lapte; lactatele si branzeturile le vom consuma moderat. Vom evita orice aliment la care suntem alergice.

Citeste si:  Trucuri de seductie

Exceptand cele enumerate mai sus, consumam multe legume si fructe, multe lichide precum apa plata sau minerala, ceaiuri, sucuri naturale. In rest mesele noastre obisnuite, cu alimente cat se poate de variate.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.