De ce se recomanda ulei de peste in curele de slabire

Un studiu publicat recent a demonstrat ca o cura cu ulei de peste duce la arderea mai rapida a caloriilor si a grasimilor. Realizatorii au apelat la doua grupuri de persoane care, timp de trei saptamani, au tinut acelasi regim, cu o exceptie: primul grup a consumat 6 grame de grasime pe zi, provenite din unt, ulei de masline si ulei de floarea soarelui, in timp ce al doilea a ingerat aceeasi cantitate de grasimi, provenita insa exclusiv din capsule cu ulei de peste.

Citeste si:  Ce este anxietatea

La finalul experimentului, s-a observat ca participantii la cel de-al doilea grup arsesera 1,1 miligrame de grasime per kilogram, pe minut – cu 26% mai mult decat ceilalti. In concluzie, uleiul de peste duce la o accelerare puternica a metabolismului, cauza pricincipala fiind, potrivit specialistilor, reducerea semnificativa a nivelului de insulina din organism. Insulina este un hormon ce genereaza depozitarea grasimilor, prin activarea unor enzime ce transforma carbohidratii in grasime, inhiband totodata activitatea hormonilor responsabili de transformarea grasimii in energie.

Citeste si:  Masaj anticelulitic prin reflexoterapie

Pe de alta parte, un alt studiu, publicat in 2010 de Revista Americana pentru Nutritie, arata ca, in cazul persoanelor care sufera deja de obezitate, efectul capsulelor cu ulei de peste este minim, daca nu chiar nul.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.