fbpx

Cum se prepara ceaiul verde

Please select a featured image for your post

Contrar asteptarilor, ceaiul verde nu se prepara in apa clocotita si nici nu se fierbe. Desi se foloseste in cazul ceaiului negru, apa fiarta poate dauna propretatilor ceaiului verde si este contraindicat sa-l preparam asa. Cel mai bun ceai verde se obtine atunci cand apa e aproape de temperatura de fierbere, la aproximativ 70-80 de grade. Altfel isi va pierde din aroma si putem sa resimtim un gust amar si neplacut.

Citeste si:  Prepararea unui mizilic

Ceaiurile verzi trebuie infuzate cu multa atentie deoarece, daca sunt lasate prea mult la infuzat sau o temperatura prea mare, devin amare. Rezultatele cele mai bune se obtin daca apa aproape clocoteste sau sau chiar mai rece.

Mai ales pe timp de vara, ceaiul verde servit cu cuburi de gheata este foarte revigorant si plin de prospetime. La unele tipuri de ceaiuri se recomanda lasarea in apa timp de 20-30 de secunde, la altele chiar si pana la patru minute. E destul de important sa cititi instructiunile inscrise pe pachet.

Citeste si:  Definitia TSH-ului

Cum am precizat, temperatura apei trebuie sa aiba in jur de 70 de grade Celsius. Sunt mai multe metode prin care se poate ajunge la aceasta temperatura: ori fierbam apa si asteptam sa se raceasca circa 3 minute ori luam recipientul de pe foc atunci cand apar primele bule sau, mai simplu, introducem un termometru in apa.

Frunzele de ceai se pun dupa ce apa a fost adusa la temperatura potrivita, cam o lingurita pentru o ceasca si se lasa la infuzie 2-3 minute. Dupa prepararea primului ceai, nu aruncati frunzele fiindca se mai pot face inca vreo trei infuzii. Bine ar fi ca frunzele de ceai verde sa fie pastrate intr-un borcan de sticla, intr-un loc ferit de umiditate.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.