Please select a featured image for your post
Ca sa punem peste la marinat il alegem sau il facem fileu. Asta inseamna sa il curatam de solzi, sa-i scoatem oasele si sa-l taiem in doua parti simetrice pe lungime. Cel mai adesea se marineaza heringul. Dupa aceea, mai taiem fiecare jumatate, in doua sau in mai multe bucati.
Pentru marinata avem nevoie de:
-apa
-sare
-ceapa
-zeama de lamaie sau otet
-foi de dafin
-piper boabe.
Sarea o dizolvam in apa pe foc si lasam zeama sa se raceasca. Nu punem prea multa sare, o jumatate de lingurita la o cana de apa. Punem apoi toate celelalte ingrediente. Pestele il putem face fasii subtiri de 0,5 cm, daca vrem sa-l rulam apoi, cu o maslina in mijloc. Pestele si zeama vor sta intr-un vas inalt, cum ar fi un borcan, acoperite, la frigider. Dupa cel putin 48 de ore, pestele marinat e gata.