fbpx

Cum se face compotul de prune?

Please select a featured image for your post

Avem fructele. Iata ce ne mai trebuie pentru compot si cum se prepara compotul de prune . Cantitatile sunt urmatoarele: la 1 kg de prune, punem 200 g de zahar si 250 ml de apa.

Punem zaharul la fiert in apa. Cand zaharul s-a dizolvat si zeama a dat in fiert, punem si prunele, pe care le-am spalat. Prunele vor fi tari, nu alegem dintre cele prea coapte. Aici intervin preferintele noastre: prunele au sau nu au samburi. Daca nu le scoatem samburii, le intepam de cateva ori cu un ac, altfel le va plesni coaja in timp ce fierb. Lasam la foc mic, vreo zece minute. Pentru aroma, putem pune si niste vanilie. Cum se pune compotul de prune, daca nu il mancam pe loc? Il lasam sa se raceasca si il turnam in borcane sterilizate (pe care le-am incalzit in cuptor, adica) pe care le inchidem ermetic.

Citeste si:  Carceii musculari
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.