Cum sa-ti faci singur masaj de relaxare?

Please select a featured image for your post

Masajul este o metoda prin care se promovozeaza bunastarea corpului si a starii de spirit. Cu totii ne angajam cateodata sub o forma sau alta unui automasaj . Daca aveti o durere de cap apasatoare, parca din reflex tindeti sa va masati tamplele sau fruntea in mod circular. Daca va loviti cu degetul de pragul usii, din instinct incepeti sa masati intens zona vatamata. Masajul este natural, vine din interior si poate fi eficace in fata unui stres iminent.

Citeste si:  Ochii verzi si culoare parului

Iata cateva modalitati relaxante cu care puteti sa faceti fata stresului sau durerii supuse corpului:

Constientizarea ritmului de respiratie : pur si simplu remarcati pe moment ritmul de respiratie al corpului. Tineti o mana pe piept si cealalta pe burta. Inspirati lung si lent pe nas si si expirati relaxat pe gura, fiti constienti de respiratie si lasati-va corpul intr-un picaj relaxant. Acest lucru se face cel mai bine intins pe jos sau pe un scaun comfortabil.

Citeste si:  Medicamente: Viagra

Incordare relaxanta : la fiecare expirare lasati tensiunea sa curga, aceasta tehnica implica incordarea tuturor grupelor de muschi din corp. Incepeti cu picioarele, incordand rand pe rand toti muschii pana la cap si inapoi. Veti observa ca dupa ce incordati o pereche de muschi timp de 10-15 secunde, veti fi cuprins de un sentiment profund de relaxare.

Masajul piciorului : stati pe un scaun sau direct pe podea. Uleiurile de masaj sunt de mare folos ca masajul sa aiba eficienta maxima. Daca stati pe scaun puneti un picior peste celalalt si cu pumnul masati incet talpa piciorului incepand de la calcai si finalizand cu degetele. Puteti lucra individual cu fiecare deget in parte: apasati pe deget si trageti invartind gentil degetul. Sau puteti apela la metoda naturala: mergeti pur si simplu prin iarba cu picioarele goale si lasati solul sa va maseze talpa piciorului.

Citeste si:  Idei de urari si mesaje de Craciun
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.