Cizme de iarna – sfaturi de intretinere

Cizmele de iarna iti pot oferi cea mai buna protectie in cazul in care sunt protejate si bine intretinute la randul lor. E pacat sa ai cele mai frumoase cizme si sa nu le ingrijesti cum trebuie, mai ales ca e destul de dificil sa gasesti acea pereche de cizme potrivita stilului tau. Odata ce ai gasit cizmele de iarna care iti vor tine cald atat pe frig cat si pe zapada, te asigur ca nu le vei mai schimba cateva sezoane la rand. Nici nu va trebui, incat in materie de incaltaminte, cel putin, trebuie sa tinem cont de calitate si de aspectul functional. Daca le-ai bifat pe aceste doua, mai mult ca sigur vei pastra aceeasi pereche iarna de iarna. Urmati aceste sfaturi simple si eficiente de intretinere si veti avea cizme de iarna de invidiat!
Impermeabilizeaza cizmele inainte de fiecare purtare.

Citeste si:  Cum sa previi spondiloza cervicala

– Usuca cizmele dupa ce le-ai purtat, trebuie sa le usuci dupa fiecare purtare.

– Curata cizmele bine si eficient. In functie de materialul din care sunt facute, cizmele au diferite tehnici de intretinere.

– Lustruieste cizmele. Doar cizmele facute din piele pot fi lustruite.

– Daca cizmele sunt din piele, ai la dispozitie tratamente pentru ingrijirea acestui material pe care le poti gasi la magazinele de incaltaminte. Aceste tratamente ajuta la mentinerea flexibilitatii si impermeabilitatii cizmelor de iarna .

Citeste si:  Farmacii Non-Stop in Bucuresti

– Verifica talpa si tocurile in mod regulat si inlocuieste-le daca sunt deteriorate.

– Depoziteaza cizmele in mod corespunzator. Foloseste calapoduri de lemn pentru a stoca cizmele cand nu sunt in uz, in felul acesta isi vor pastra forma de cizma.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.