fbpx

Ce este reflexoterapia?

Unii medici recomanda pacientilor lor un tratament care nu se bazeaza pe medicamente. Aceasta metoda este reflexoterapia si este orientata in a activa functiile defensive ale corpului avand un efect pozitiv asupra sistemului nervos si a organelor. Doctorii din China Antica erau foarte siguri ca reflexoterapia este metoda perfecta de a trezi fortele organismului din somn.

Reflexoterapia reprezinta un complex de tratamente ce presupune utilizarea degetelor, a acelor (acupunctura), aplicatii magnetice prin laser si tensiuni joase de curent pentru a influenta si a reimprospata organismul. Corpul are pe suprafata lui o „harta” a zonelor de reflex care pot fi actionate prin aplicarea de presiune. De altfel, toate tehnicile de reflexoterapie implica presiune printr-o metoda sau alta.

Citeste si:  Prepararea chiftelelor

Beneficiile reflexoterapiei nu au fost niciodata contrazise mai ales ca aceasta tehnica veche nu dispune de efecte secundare. Reflexoterapia e considerata un remediu pentru diverse afectiuni si boli. Aceasta este utilizata pe scara larga pentru tratarea unor boli ale sistemului nervos periferic (nevralgii, nevrite, radiculite) sau diferite boli ale organelor interne (astm bronsic, colita, etc). Reflexoterapia este, de asemenea, eficienta atunci cand este utilizata pentru tratarea bolilor care afecteaza sistemul central nervos. Aceasta terapie este utilizata si in a diagnostica boli interne ale organelor prin observarea reactiilor la aplicarea de presiune asupra unor puncte bilologice. In esenta, reflexoterapia este o practica veche care vindeca si previne boli care sunt legate de un organ specific fiecarei zone care trebuie masata. Tehnica consta intr-un masaj efectuat in diferite zone reflexogene precum talpile, palmele si capul.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.