Cauzele intarzierii ciclului menstrual

Cand menstruatia intarzie sa apara, uneori ne speriem destul de rau, mai ales daca nu ne dorim un bebe.
Panica totala, calcule peste calcule si in final mersul la farmacie pentru a cumpara mult temutul test de sarcina.
Va regasiti in acest scenariu?

De cele mai multe ori, lipsa menstruatiei nu indica catre o sarcina. Sa presupunem ca ai facut testul de sarcina, a iesit negativ, dar cu toate astea menstrutia inca nu ti-a venit.
Ce faci?
Cel mai important lucru si urmatorul pas il reprezinta vizita la un medic ginecolog, pentru a te asigura ca nu este vorba de o sarcina.
Daca si medicul ginecolog iti confirma acest lucru, atunci cauzele intarzierii ciclului menstrual se localizeaza la un alt nivel, pe care il poti afla numai consultand un medic endocrinolog.

Citeste si:  Cum sa-ti faci singura ceai de ghimbir

Dereglarile hormonale de care din ce in ce mai multe femei sufera, precum si stilul de viata usor dezorganizat pot fi cauzele intarzierii ciclului menstrual.

Stresul reprezinta si el un factor perturbant al intarzierilor menstruale, asa ca e bine sa incercam sa fim mai relaxate si mai optimiste pentru a nu accelera aparitia bolilor si a problemelor.

Afectiunile glandelor tiroidiene pot fi si ele responsabile de lipsa menstruatiei, asa ca, repet, vizita la medical endocrinolog si efectuarea unor analize medicale sunt primele masuri pe care trebuie sa le iei.

Prezenta chisturilor ovariene poate fi una din cauzele intarzierii menstruatiei , o ecografie transvaginala ar ajuta foarte mult in diagnosticarea acestei probleme.

Citeste si:  Alimente care combat diareea

De asemenea, prezenta bolilor cardoace, a diabetului zaharat, a bolilor hepatice sau a TBC-ului pot fi si ele o cauza a lipsei menstruatiei, dar aceste cazuri sunt rare si pentru depistarea lor se fac mai multe investigatii.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.