fbpx

Ziua buna se cunoaste de dimineata!

Multe dintre noi obisnuiesc, ca, dimineata, dupa ce se scoala, sa bea o cana de cafea pe stomacul gol, pentru „a se trezi imediat”, si apoi pleaca grabiti spre serviciu. Ce-ar fi sa ne obisnuim cu un alt „ritual”? Astfel, vom preveni riscul aparitiei bolilor cronice si, de ce nu, va creste durata vietii. Sa nu uitam ca un program ordonat ne ajuta la serviciu, iar randamentul muncii nu se va lasa asteptat.
Iata ce poti face in primele 30 de minute ale diminetii:
-„smulge-te” din asternut imediat ce a sunat ceasul. Nu spune: „Inca 5 minute…”, pentru ca te va fura somnul si vei fi nevoita sa alergi contra cronometru prin casa.
-deschide imediat ferestrele, chiar daca este frig de ingheata pietrele. Aerul proaspat te va inviora si-ti va oxigena plamanii.
-timp de 5 minute, fa exercitii simple de gimnastica (pentru brate si picioare, mai ales). Nu te lenevi! „Voi face maine gimnastica, astazi sunt prea grabita” este primul par spre scaderea vointei.
-da fuguta la baie si fa-ti un dus caldut, dar nu sta mai mult de 10 minute.
-rezerva-ti 5 minute pentru dichisit. Nu te machia ca pentru teatru, pentru ca te vei duce la serviciu. Fardeaza-te cat mai discret. Deodorantul trebuie sa intre in obisnuita, precum sapunul si pasta de dinti. Nu uita ca vrei pleca pentru multe ore de acasa si vei fi in contact cu colegii, care nu sunt obligati sa suporte alaturi de ei o persoana neingrijita.
-in cele 10 minute care ti-au mai ramas, ia micul dejun, chiar daca nu iti este foame. Incepe-ti ziua cu preparate pe baza de cereale si fructe proaspete. Vei descoperi ca disponibilul de energie nu se va epuiza pana la masa de pranz, oricat de incarcat ar fi programul. De asemenea, imbunatateste capacitatea de atentie si intareste senzatia „de bine”.

Citeste si:  Conferinta de Pediatrie la expoMedika 2012 - 5 iunie 2012, la Palatul Parlamentului, Bucuresti
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.